Učenici izrađuju instrumente od prirodnih materijala (foto)

Radionica u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

05.12.2013. | Mario Barać
Pregleda: 11326

Kako napraviti instrument od prirodnih materijala, tkanine, drveta, raznih boca ili čepova, ali i kukuruza, pšenice, ječma, naučili su danas učenici Osnovne glazbene škole Pakrac na radionici koja je u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera održana u ovoj pakračkoj glazbeno–obrazovnoj ustanovi.



Uz pomoć učiteljica 22 učenika od 1. do 6. razreda izrađivalo je različite zvečke, šuškalice, kišne štapiće, razne vrste udaraljki, bubnjeva, ali i makete gitara, tambura.





Ravnateljica Alfreda Petani Grafina ističe kako je ovo ujedno i prva od dvije planirane radionice u sklopu volonterske akcije pakračke glazbene škole pod nazivom „Raspjevana latica“ koja je nagrađen nagradom „Otisak srca“.



– Drugu radionicu ćemo imati 21. ožujka u povodu obilježavanja Dana darovitosti i Dana djece s posebnim potrebama. Tada će naši učenici održati koncert i organizirat ćemo izložbu instrumenata koje ćemo napraviti danas i koje ćemo tada pokloniti članovima Udruge „Latica“. Prije početka ove radionice sam s učenicima razgovarala o tome koliko znaju o volonterizmu i neugodno sam se iznenadila koliko u stvari malo znaju pa je jedan od zadataka i ovakvih radionica približiti im važnost volonterizma - rekla je ravnateljica Petani Grafina.





Aktivni pakrački glazbeni osnovnoškolci su sinoć, u koncertnoj dvorani škole, održali tradicionalni koncert u povodu blagdana Svetog Nikole.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI