Strpljenje im je pri kraju: ¨Više ne vidim razloga za ostanak¨

Dino Poliganović
(FOTO: Igor Pleša)

18.06.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 15557

Na području Požeško-slavonske županije, samo je u Pakracu i Lipiku zabilježen negativan trend rasta nezaposlenosti u odnosu na prošlu godinu. Na pakračkom HZZ-u krajem svibnja evidentirano 1.347 nezaposlenih. Od toga, u Lipiku su bile nezaposlene 583, a u Pakracu 764 osobe.

Iako se većina mladih u nedostatku raspoloživih radnih mjesta brzo odlučuje sreću potražiti u drugim sredinama, neki od njih već dugo odgađaju ovu odluku i žele ostati u svome kraju bez obzira na perspektivu. Međutim, i njihovo je strpljenje pri kraju što potvrđuju i naši sugovornici.

Od ljubavi se ne živi


Tomislav Novinc je diplomirano na učiteljskom fakultetu u Petrinji prije 3 godine i, iako je u nekoliko navrata bio zaposlen, stalan posao još uvijek nije uspio naći.




- Nakon završenog fakulteta bilo mi je svejedno gdje ću se zaposliti i slao sam zamolbe po cijeloj Hrvatskoj, no u međuvremenu sam našao djevojku i ona mi je uz obitelj i ljubav prema gradu jedan od razlog zašto još nisam otišao. Za posao u Pakracu spreman sam čekati još godinu dana, a onda ću morati otići - zaključio je Tomislav.

Sada shvaćam da su šanse minimalne

Dino Poliganović završio je srednju fizioterapeutsku školu, a trenutačno je na drugoj godini studija fizioterapije. Nakon što je odradio pripravnički staž prije četiri godine, jedan je u nizu mladih koji bezuspješno pokušavaju pronaći stalan posao.

- Više ne vidim razloga da ostanem u Pakracu jer mislim da sam već ionako predugo čekao, a iskreno ne znam zašto. Naravno, tu su mi prijatelji i obitelj, a postajala je i nada da bih ipak, na ovom području, mogao dobiti posao. Sada shvaćam da su šanse za to minimalne i, ukoliko mi se ukaže prilika negdje drugdje, vjerojatno ću otići - rekao nam je Dino.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI