Još ništa od autobusnih stajališta u Završju: Čitatelj: ¨Djeca čekaju autobus na cesti ili u jarku¨.

Autobusno stajalite u Završju, arhivska fotografija
(FOTO: Vjeran Blašković)

10.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 11277

Krenula je nova školska godina, a mještani Završja još uvijek nemaju stajalište s nadstrešnicom za autobus. O navedenoj problematici pisali smo u veljači kada je bilo rečeno da će stajališta vjerojatno biti napravljena u lipnju ove godine.

- Cijena same izgradnje bit će poznata po izradi projektne dokumentacije. "Očekujemo kako će radovi biti izvršeni tijekom lipnja 2016. godine -  napisala nam je tada Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Napisala je da će prilikom izrade plana redovitog održavanja državnih cesta na području Požeško-slavonske županije za 2016. godinu, u program radova biti uvrštena izgradnja autobusnih stajališta u naselju Završje.


Javio nam se zabrinuti čitatelj, mještanin Završja, koji je nezadovoljan jer djeca u Završju ponovo čekaju autobuse za odlazak u školu na cesti ili jarku.




- Ovdje danas opet djeca na cesti na kiši uz velika obećanja da ćemo u lipnju 2015 dobiti autobusna stajališta. Da se ima imalo volje mogli bi bar sa nadležnim ljudima porazgovarati o znakovima, ili signalizaciji koja bi usporila i upozorila vozače da su djeca na cesti, ovo je jadno i tužno kako se vodi briga o djeci. Potrebna je i pješačka staza da to naše dijete ne gazi po bankini uz cestu, a znate koja je frekvencija prometa na ovoj cesti. Pokušajte nešto napraviti i u Završju jer i to je dio općine Brestovac, naselje gdje imate najviše obrta , firmi , prijevoznika i tako dalje - rekao je čitatelj.

Kontaktirali smo načelnika Općine Brestovac Zdravka Mandića koji je rekao da se sastao s ljudima iz Hrvatskih cesta koji su rekli da će radovi počeli sljedeći tjedan, ali da je ta problematika pod njihovom nadležnosti te da posljednju potvrdu trebamo dobiti od Hrvatskih cesta.
 
- Mi ne možemo neposredno utjecati na početak radova jer su pod nadležnosti Hrvatskih cesta.  Oni imaju određene pravilnike i prije nekoliko dana bili smo na toj lokaciji gdje bi napravili autobusno ugibalište.

Poslali smo dva puta upit Hrvatskim cestama, odgovora nije bilo, zvali smo ured za odnose s javnošću u Hrvatskim cestama pet puta i nisu nam se javili. Njihov odgovor na ovu problematiku objavit ćemo kada nam odgovore. 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI