Ronko obišao gradilišta, najavljuje nove investicije

Radovi na vodoopskrbnom sustavu Ugarci - Stara Lipa - Emovački Lug
(FOTO: Pozega.hr)

30.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 11608

Požeški gradonačelnik Zdravko Ronko obišao je danas četiri gradilišta na upravnom području grada Požege i najavio je neke nove investicije. U odvojku Industrijske ulice gdje se gradi novi objekt tvrtke Color emajl završeni su radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži te sustavu odvodnje. Ronko je najavio ondje skorašnju izgradnju pristupne ceste, a ukupna je investicija 450.000 kuna, objavljeno je na službenoj stranici Grada Požege.

Oko 500.000 kuna uloženo je i u rekonstrukciju vodovodne mreže i priključaka u Zrinskoj ulici. Gradnja nove mreže vodoopskrbe i odvodnje u mjestima Ugarci, Nova Lipa i Emovački Lug riješit će problem kvalitetne vode za oko 230 kućanstava, a posebno stočarima koji se sada vodom snabdjevaju vatrogasnim cisternama, rekao je gradonačelnik.

Na odlagalištu otpada Vinogradine gradi se nova kaseta kapaciteta 50.000 tona i trebala bi biti dovoljna za idućih četiri-pet godina. Ostat će mjesta za gradnju još tri kasete na tom mjestu.


Gradonačelnik Ronko se osvrnuo i na dovršetak radova na parkiralištu iza gradske kuće.
- Samo asfaltiranje bilo je u vrijednosti oko 500.000 kuna. Ali, sve ostalo što smo tu napravili, od javne rasvjete, rekonstrukcije mreže, sanitarnih čvorova, okoliša i stavljanjem cijelog prostora pod video nadzor, predstavlja ukupnu investiciju vrijednu ukupno oko milijun kuna - naglasio je Ronko za službenu stranicu Grada Požege, dodavši kako idućeg tjedna počinju radovi u Ulici Makse Kuntarića, za koju je na javnom natječaju ugovorena cijena od 700.000 kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI