Proizvodit će solarne panele, najavljuju 70 novih radnih mjesta

Ulaz u nekadašnju Etu
(FOTO: Lidija Galić)

05.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 13656

Do kraja 2014. godine trebala bi krenuti proizvodnja solarnih panela u nekadašnjoj požeškoj tvrtki "ETA". Najave su to potencijalnog investitora, tvrtke "Solar Slavonija" čiji su predstavnici po drugi put posjetili našu Županiju.

- Investicija je teška oko 20 milijuna eura i u prvoj fazi nudi mogućnost otvaranja 70 novih radnih mjesta - doznajemo od požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića.

Tomašević dodaje da su predstavnici "Solar Slavonije" zainteresirani za zakup ili čak kupovinu tvrtke ETA, pokretanje proizvodnje solarnih panela te otvaranje inovatorskog i edukativnog centra u suradnji s veleučilištima iz Požege i Knina. Uz to planiraju pokrenuti i proizvodnju mini vjetroelektrana.


Predstavnici tvrtke, od kojih su dvojica iz Poljske, po jedan iz Mađarske i Beča te dvojica Hrvata suradnju žele proširiti i s općinama i gradovima. Prezentacija projekta načelnicima i gradonačelnicima održana je jučer.


- Županija je itekako zainteresirana za nova ulaganja i daje potporu svakom investitoru koji iskaže interes za to. Imamo mogućnosti i potencijale za provedbu ovog projekta, a u razgovoru s predstavnicima gradova i općina naći ćemo model da i sami pomognemo u njegovoj realizaciji - zaključio je Tomašević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI