Ustaju u 5, u školu stižu dva sata prije početka nastave

Pleterničko odjeljenje Ekonomske škole Požega
(FOTO: Lidija Galić)

05.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 16017

Grad Pleternica sufinancirat će prijevoz učenika izdvojenog razrednog odjeljenja požeške Ekonomske škole koji nastavu pohađaju u Pleternici, a stanuju do pet kilometara udaljenosti od škole. Oni naime, ne ulaze u kategoriju onih čiji prijevoz sufinancira država. Stoga je Grad Pleternica preuzeo tu obvezu na sebe te će takvim učenicima prijevoz sufinancirati u jednakom omjeru kao i država.



Grad će sufinancirati prijevoz za petero učenika


Najavila je to gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić tijekom obilaska učenika izdvojenog razrednog odjeljenja požeške Ekonomske škole u Pleternici. Takvih je učenika pet, a dolaze iz Sulkovaca, Gradca, Frkljevaca i Resnika.


Problem s prijevozom, ali drukčije prirode, ima i Mateja Novak.

- Iako sam iz Požege upisala sam školu u Pleternici jer je riječ o zanimanju upravni referent koje me zanima, a kojeg u Požegi nema. Prijevoz mi je veliki problem. Ustajem oko pet ujutro i u školu dolazim čak dva sata ranije jer mi autobus kreće u 5,40 - rekla nam je Mateja Novak.



Jozić najavila skoro rješavanje problema voznog reda

Požeških je učenika u pleterničkim klupama još četvero, a vozni je red autobusa problem i za dvoje učenika iz Kuzmice. Gradonačelnica Jozić najavila je da će njihov problem biti riješen već idućega tjedna. Naime, tada će se u Županiji održati sastanak s ravnateljima škola kako bi se što prije uskladili vozni redovi s početkom odnosno završetkom nastave u svim školama.

Pleterničko odjeljenje Ekonomske škole osim učenika iz Pleternice i okolnih naselja pohađaju i učenici iz Požege te s područja Nove Gradiške.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI