Otac i sin iz Blacka: ¨Volimo pecati i kuhati, ali ne i jesti ribu¨

Branko i Tomislav Milković
(FOTO: Lidija Galić)

05.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 12779

Tomislav i Branko Milković iz Blacka kod Pleternice trijumfirali su na današnjoj, 20. požeškoj Fišijadi, održanoj u parku pored Orljave. Natjecale su se 52 ekipe. Treće je mjesto osvojio Josip Grgurić iz Osijeka koji kaže da je požeška fišijada najbolja u Hrvatskoj.



Iako je recepturu za fiš Tomislav naučio od tate, danas su bili konkurencija.


- Sve što sam naučio o kuhanju fiša naučio sam od tate. Danas me pobijedio samo zato što je njegov fiš bio malo ljući. U posljednje vrijeme stalno osvajam nagrade na fišijadama, međutim ne volim baš jesti ribu. Sportski sam ribolovac i to vam je tako, tko voli pecati i kuhati ne voli jesti – rekao nam je 20-godišnji Tomislav koji je po zanimanju strojarski tehničar, a kuhanje mu je hobi. Kaže da za dobar fiš ne postoji tajna.


- Sve je jednako važno: drva složena u peterokut, dobra vatra, riba, paprika.... Volim malo ljući fiš. Danas sam ipak pravio malo slabiji i mislim da zato nisam pobijedio – dodao je Tomislav.

- Teško je danas bilo ocjenjivačkom sudu. Toliko je bilo dobrih fiševa da stvarno nije bilo jednostavno izabrati najbolji – pojašnjava pobjednik Fišijade Branko Milković.

Ponosan je na sina Tomislava na kojeg je prenio strast za kuhanje fiša.

- Kćer Kristina i sin Ivan isto kuhaju, ali ne s toliko ljubavi kao Tomislav. Zato smo nas dvojica i supruga pravi majstori u tome – pohvalio se Branko koji je veliko finale između njega i sina najavio za nedjelju, ovaj put u obiteljskom okruženju.







FOTO Više fotografija s požeške Fišijade pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI