Biciklisti Krešimir i Matej predstavljat će Hrvatsku na EP-u

Lux Racing Team kod gradonačelnika Zdravka Ronka
(FOTO: Martina Smrzlić)

20.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 11204

Biciklistički klub Lux Racing Team iz Požege može se pohvaliti s dva mlada i perspektivna biciklista u disciplini cross country. Krešimir Banović i Matej Skuzin predstavljat će hrvatsku reprezentaciju na europskom prvenstvu u Austriji i Slovačkoj u kolovozu.

- Prošle godine smo bili 13. u kupu, a sada smo sedmi. S obzirom da imamo još dvije utrke namjeravamo se plasirati među prvih pet. Ponosan sam naravno na njih dvojicu, ali i na sve ostale. Klub postoji od 2007, a natječemo se tek dvije godine. Usprkos tome postigli smo sjajne rezultate - rekao je Igor Marač, predsjednik kluba Lux Racing Team.

Krešimir Banović ima tek 16 godina, a već je bio drugi na nacionalnom prvenstvu u kategoriji kadeta. Natječe se od osmog razreda, ide u elektrotehničku školu i također se bavi trčanjem.
- Volim ovaj sport najviše zbog adrenalina i medalja. Sretan sam što sam pozvan za reprezentaciju jer je trebalo puno truda i odricanja - rekao je Banović.


Matej Skuzin  je duže u biciklizmu. Bio je drugi još na nacionalnom prvenstvu u kategoriji juniora. Trenutačno je u Elite i U23 kategoriji. Bio je treći, ali je imao kvar. Pukao mu je lanac, pa je bio prisiljen odustati.
- Očekivanja od europskog prvenstva su nam uglavnom skupiti nova iskustva, imam vremena osvojiti titulu i kasnije - rekao je.


Mlade bicikliste je danas primio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko u Gradskoj vijećnici. Predsjednik kluba  Igor Marač je istakao kako je biciklizam skup sport i da uglavnom ovisi o roditeljima jer sami kupuju izrazito skupu opremu. Saznajemo da klub trenutačno pregovara s popularnim biciklističkim brendom Trek za sponzorstvo.

Budući da dečkima treba puno treninga i opreme, Marač kaže kako traže još sponzora koji bi naše dečke što bolje opremili i pripremili za europsko prvenstvo.

- Nastojat ćemo uvijek podržati mlade koji su aktivni. Pogotovo u ovo doba kada je sve manje sponzora, sve pada na lokalnu razinu. Nije lako svima izaći u susret, ali Grad će pomoći klubovima da opstanu.Želim Vam da nas lijepo predstavite, budućnost je pred Vama -  rekao je gradonačelnik Ronko.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI