Deficitarna zanimanja u Hrvatskoj – upute za buduće studente

Ilustracija
(FOTO: Ilustracija)

20.07.2016. | Pleter Portal
Pregleda: 14577

Završili ste srednju školu i sada trebate odlučiti što sa svojim životom. Pokušati pronaći posao, upisati fakultet ili spakirati kofere i u bijeli svijet?

Ako ste se odlučili za drugu soluciju, ali još uvijek niste sigurni koji biste smjer studija odabrali,  Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta bi vam tu moglo pomoći. Naime, 21. lipnja ove godine objavilo je Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovnih studenata na subvencionirano stanovanje u kojemu su naveli koja su to deficitarna zanimanja koja će se dodatno bodovati kod subvencioniranja stanovanja studenata.

Drugim riječima, na temelju podataka HZZ-a, zanimanja u znanstvenim područjima kojih u Hrvatskoj nedostaje, a koja bi vam trebala koliko-toliko jamčiti posao nakon završetka fakulteta su:


- prirodne znanosti – matematika (nastavnički smjer)
 
- tehničke znanosti – elektrotehnika, računalstvo i strojarstvo
 
- biomedicina i zdravstvo – temeljne medicinske znanosti i farmacija
 
- društvene znanosti – edukacijsko-rehabilitacijske znanosti i logopedija
 
- humanističke znanosti – anglistika i germanistika


Imate li interesa za bilo koji od ovih smjerova, a želite i besplatno stanovati u domovima tijekom studiranja, navalite. Ali, prije toga svakako pročitajte Pravilnik kako biste vidjeli koje je još sve uvjete potrebno zadovoljiti, da kasnije ne bi bilo – nismo znali.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI