Ivan je bio nezaposlen, a sada radi posao iz snova

Gas Guzzlers tim, Ivan Švarc je treći s lijeve strane
(FOTO: Gamepires)

23.05.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 15094

Čitatelji 034ortala koji su se polovicom devedesetih godina zabavljali uz ultra popularnu arkadnu PC igru Death Rally, ali i oni koji uživaju u dobroj auto arkadi, bit će oduševljeni novom hrvatskom igricom studija Gamepires - Gas Guzzlers (Gutači goriva). Ne bismo mi ništa posebno pisali o tome da u kreativnom timu igrice kojega čini 8 članova nije i naš Požežanin Ivan Švarc, inženjer elektrotehnike koji je nakon 5 godina bavljenja strukom odlučio raditi ono što voli - 3D modeliranje na računalu.

Uložio u svoja znanja

- Bio sam nezaposlen u Požegi i na radiju sam čuo da Gamepiresov tim traži 3D modelare. Uložio sam u svoja znanja, radio na usavršavanju i javio im se, nakon radova koje sam im poslao i razgovora dobio sam posao u kolovozu prošle godine, sada živim u Zagrebu i produciram ovaj budući veliki svjetski hit - priča nam Ivan. Dodaje kako su mlada, ambiciozna i vrlo stručna ekiupa, alternativci, blesavi do kraja.


- Po meni je ovo posao iz snova. Vrlo odgovoran i stručan, a s druge strane zabavan i kreativan. Preporuka drugim ljudima i mladima koji se ne mogu odlučiti: raditi ono što voliš je neprocjenjivo, savjetuje Ivan.


Kod nas kradu i ne znaju cijeniti trud

- Radi se o igrici niže cjenovne kategorije namijenjenoj za široki spektar igrača. Naravno da sve počiva na zabavi, pa smo u izbor automobila koji se mogu nadograđivati i na njih ugrađivati razna oružja stavili i fiću, stojadina i popularnu četvorku, pored ostalih. Ovdje je najvažniji zabavni faktor kojega pruža igrica. Nakon početne prilagodbe igra je iznimno zabavna i igriva, kaže Ivan.

- Zanimljivo je da nam je zvuk u igrici radio čovjek koji je radio i za Need for speed igre. Jedan dio domaćih igrača koji su isprobali igricu imaju zamjerke na neke detalje koje recimo strani igrači nisu niti primijetili. Radi se o tome da kod nas većina skida igre s interneta i ne znaju cijeniti tuđi rad i trud. Vani je to sasvim drugačije. Tamo ljudi znaju cijeniti nečiji rad, kupuju igre, a kako je naša igra nižeg cjenovnog razreda a vrlo atraktivna i igriva, dobili smo od njih samo pohvale, rekao je Ivan.

Pogledajte trailer igrice






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI