Hodanjem do zdravlja: ¨Poručujem svima neka šetaju jer će se osjećati bolje¨

Terezija Jurković
(FOTO: Lidija Galić)

10.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11176

"Šetam svakog dana. Obično idemo šetnicom, ali i po gradu, gdje god nas put nanese. Danas sam ćemo šetati zajedno. Malo predugo traje ovo zagrijavanje jer ne mogu nikamo bez štapa i dugo mi je to za stajati", rekla nam je 78-godišnja Terezija Jurković iz Požege. Stotinjak Požežana danas se uključilo u akciju "Šetnjom do zdravlja" koju je u sklopu nacionalnog programa organizirao Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.






- Volim šetati i lakše mi je tako. Dobro je za zdravlje i poručujem svima neka šetaju jer će se osjećati bolje - dodala je.


Udruga "Zdravi život" šetnje Požegom vodit će svake srijede od 18 sati.

- Cilj je potaknuti ljude na zdravi život i kretanje. Hodanje ima veliki učinak na zdravlje svakog čovjeka. Pomaže nam da lakše zaspemo, kao prevencija kardiovaskularnih bolesti, da se oslobodimo stresa i depresije. Pokušat ćemo okupiti i mlađe i starije - rekla nam je Jelena Fuček, voditeljica Udruge dodajući da bi ipak trebalo malo više educirati djecu o tome koliko je zdravo kretati se te uključiti u to cijele obitelji.





I u ovu su se akciju uključili studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar.

- Ovdje smo na terenskoj nastavi i u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo sudjelujemo u gotovo svim akcijama koje se ovdje provode.

- Budući da dugo dolazimo ovdje na terensku praksu smatram da još uvijek ima mjesta za poboljšanje životnih navika. No, to je tako u cijelom svijetu - rekla je doktorica Vera Musil.

- Grad Požega promovira šetnice u svom gradu. Imamo dvije šetnice ukupne dužine oko dva kilometra i to je prilika svima da se što više šetaju što je najjeftinije, ali najbolje što mogu učiniti za svoje zdravlje - dodao je Darko Puljašić, dogradonačelnik i ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.





Današnjom akcijom "Hodanjem do zdravlja" obilježen su ujedno dani plave i ružičaste vrpce.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI