(FOTO: Shutterstock)
Kineska hrana obiluje jelima na bazi ukusnih rezanaca od jaja i svinjetine. Kad se tome pridoda ukusan umak i nešto povrća, dobiva se dobitna kombinacija.
Za pripremu začinjenih kineskih rezanaca s mljevenom svinjetinom bit će vam potrebna nekoliko posebnih sastojaka koji se mogu naći u specijaliziranim azijskim trgovinama i na internetu poput fermentirane paste od graha i čili papričica po imenu doubanjiang, rižina vina te umaka od kamenica.
Mljeveno meso možete prepirjati na tavi s povrćem po želji poput mahuna i brokule, ili pred kraj kuhanja dodati nekoliko šaka svježeg špinata kako biste povećali nutricionističku vrijednost pripremljenog obroka.
Imate li pri ruci sve sastojke, jelo možete napraviti za otprilike pola sata.
Sastojci za kineske rezance s mljevenom svinjetinom:225 g mljevene svinjetine225 g sušenih rezanaca od jaja3 češnja češnjaka2 mlada luka2 žlice paste doubanjiang2 žlice ulja od čilija2 žlice biljnog ulja2 žlice umaka od soje1 komadić svježeg đumbira veličine 2,5 cm1 žlica rižina vina1 žlica umaka od kamenica1 čajna žličica bijelog šećera¼ čajne žličice tostiranog sezamovog uljapapar po željiprženi kikiriki za posluživanje po željipovrće po željiPriprema kineskih rezanaca s mljevenom svinjetinom:U zdjeli napravite marinadu: pomiješajte jednu žlicu umaka od soje, rižino vino, naribani đumbir i sitno nasjeckani češnjak s nešto papra, pa dodajte mljevenu svinjetinu. Pustite da se meso marinira barem 15-ak minuta.U drugoj zdjeli pripremite umak za jelo od paste doubanjiang, jedne žlice umaka od soje, umaka od kamenica, ulja od čilija i šećera. Dobro promiješajte.U vrućoj vodi skuhajte rezance prema uputama s pakiranja. Sačuvajte jednu šalicu vode u kojoj su se kuhali rezanci.U velikoj tavi zagrijte biljno ulje pa na njemu prepirjajte mariniranu mljevenu svinjetinu dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju s obje strane. Za to će vam biti potrebno oko deset minuta.Ulijte umak u tavu, podlijte s nešto vode u kojoj su se kuhali rezanci pa dobro promiješajte. Dodajte i kuhane rezance.Uklonite jelo s vatre i začinite s malo sezamovog ulja i sitno nasjeckanim mladim lukom. Po želji možete dodati i narezane komadiće prženog kikirikija. Dobar tek!(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)