Pogledajte savršeni recept za tjesteninu s tako mekanom junetinom koja se topi u ustima


(FOTO: Shutterstock)

22.3.2022. | 08:56 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1979

Pesto alla genovese je ukusan umak koji se priprema od bosiljka, pinjola, tvrdog sira, maslinova ulja i češnjaka. Pasta alla genovese je, pak, tradicionalno jelo na sjeveru Italije koje podrazumijeva posluživanje tjestenine u sočnom umaku na bazi junetine i luka.

Uz mnoštvo luka, zvijezda ove tjestenine je jeftiniji komad junetine koji se produljenom termičkom obradom na nižim temperaturama pretvara u najmekše meso.

Sastojci:


1 kg luka
500 g junećeg vrata narezanog na kocke
100 g slanine
100 ml bijelog vina
1 manja mrkva
1 manja stapka celera
1 žlica koncentrata rajčice
1-2 češnja češnjaka
lovorov list
sol i papar po želji
naribani parmezan ili pecorino po želji
svježi peršin za posluživanje


Priprema:

1. Narežite slaninu na manje komade te je prepržite u loncu na umjerenoj temperaturi.

2. Izvadite hrskave komadiće sa strane, a na preostaloj masnoći prepirjajte kockice junetine dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana. Za to će vam biti potrebno oko 10 minuta. Posolite i popaprite po želji.

3. Izvadite meso i stavite ga sa strane. U istom loncu prepirjajte trećinu nasjeckanog luka, mrkvu i celer dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno oko pet do deset minuta.

4. Ubacite nasjeckani češnjak i pirjajte oko jedne minute.

5. Ubacite koncentrat rajčice i dobro promiješajte s ostalim povrćem.

6. Deglazirajte lonac s bijelim vinom.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI