Pravo zimsko: Recept za kremasto i gusto varivo od suhog graška s puno mesa

FOTO: Shutterstock

20.11.2022. | 08:53 | Punkufer.hr
Pregleda: 2999

Na europskom sjeveru juha od prepolovljenog suhog graška pravi je zimski obrok kojemu ne nedostaje mesa, a najčešće se poslužuje s tamnim raženim kruhom...Sastojci za juhu od suhog graška:

450 g suhog prepolovljenog graška

125 g pancete narezane na sitne kockice


komad svinjskog suhog mesa (suha svinjska rebra)


2,3 l hladne vode (ili temeljca)

1 glavica luka

10 klinčića

2 poriluka

2 mrkve

1/2 manje glavice celera

1 svinjski kotlet

sol, papar

Priprema juhe od suhog graška:

Pripremite veliki lonac u koji stavite suhi grašak. Luk ogulite i izbockajte ga klinčićima. Zatim dodajte suha svinjska rebra, pancetu, svinjski kotlet, papar, vodu ili temeljac i luk izbockan klinčićima. Ulijte vodu i zagrijte do vrenja pa kuhajte 45 minuta uz povremeno miješanje i skidanje pjene.Izvadite kotlet i očistite ga od kosti. Dodajte nasjeckano povrće (poriluk, mrkvu i celer) i sve dobro promiješajte. Kuhajte na srednjoj vatri oko pola sata i povremeno promiješajte da se povrće ne zalijepi za dno.15 minuta prije kraja kuhanja Izvadite rebra i luk. Bacite kosti. Izvadite klinčiće iz luka, nasjeckajte ga kad se malo ohladi i vratite u lonac. Prema želji izmiksajte štapnim mikserom do željene gustoće i vratite svinjetinu u juhu.(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI