Ragu od dvije vrste mesa koji savršeno paše uz široke rezance

Ragu od dvije vrste mesa
(FOTO: Shutterstock)

31.10.2023. | 09:18 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1926

Ovaj mesni ragu možda je još finiji od bolonjeza. Radi se od dvije vrste mesa – puretine i junetine, a dodatnu slast daje mu pečena panceta i sušeni vrganji.

Mesni ragu sjajan je prilog uz kuhanu tjesteninu, a pogotovo široke rezance. Najpoznatiji mesni ragu svakako je onaj iz Bologne koji se priprema od mljevene junetine i pasirane rajčice te aromatizirane lukom, mrkvama i celerom.

Mi vam nudimo recept za još uzbudljiviju kombinaciju koja kombinira dvije vrste mesa – puretinu i junetinu, a kojemu dodatnu slast daje pečena panceta i sušeni vrganji.

Sastojci za ragu:


500 g pasirane rajčice


450 g mljevene puretine

450 g mljevene junetine

400 g širokih rezanaca

250 g suhog crnog vina

60 g pancete

30 g sušenih vrganja

30 g maslaca

3 grančice timijana

2 stapke celera

1 mrkva

1 luk

biljno ulje za pirjanje

sol i papar po želji

naribani parmezan za serviranje

Priprema ragua:

U velikom loncu skuhajte široke rezance prema uputama na pakiranju tako da budu al dente.

U manjoj zdjelici stavite sušene vrganje i prelijte ih vrućom vodom. Pustite ih sa rehidriraju oko pet minuta. Izvadite ih, ocijedite i narežite na manje komade. Sačuvajte vodu u kojima su se namakale.

U većoj tavi zagrijte ulje pa dodajte pancetu, gljive, nasjeckani celer, mrkvu, luk i grančice timijana. Kuhajte sve zajedno na umjereno jakoj vatri uz često miješanje dok povrće ne dobije zlatno-smeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta. Dodajte mljevenu junetinu i puretinu, zasolite i poparite sve zajedno i pirjajte još oko pet minuta.

Podlijte sve zajedno s vinom i nastavite kuhati još oko tri minute. Dodajte pasatu i vodu od gljiva.

Kada umak zavrije smanjite temperaturu i nastavite kuhati još oko 15 minuta. Izvadite grančice timijana iz umaka.

Skuhanu tjesteninu stavite u umak, dobro sve promiješajte i na kraju dodajte maslac. Po potrebi dodajte još soli i papra.

Poslužite uz naribani parmezan. Dobar tek!

izvor; Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
RAGU
TJESTENINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI