21°C
صافي
Weather Data Source: het weer vandaag Amman per uur

Ragu od dvije vrste mesa koji savršeno paše uz široke rezance

Ragu od dvije vrste mesa
(FOTO: Shutterstock)

31.10.2023. | 09:18 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2198

Ovaj mesni ragu možda je još finiji od bolonjeza. Radi se od dvije vrste mesa – puretine i junetine, a dodatnu slast daje mu pečena panceta i sušeni vrganji.

Mesni ragu sjajan je prilog uz kuhanu tjesteninu, a pogotovo široke rezance. Najpoznatiji mesni ragu svakako je onaj iz Bologne koji se priprema od mljevene junetine i pasirane rajčice te aromatizirane lukom, mrkvama i celerom.

Mi vam nudimo recept za još uzbudljiviju kombinaciju koja kombinira dvije vrste mesa – puretinu i junetinu, a kojemu dodatnu slast daje pečena panceta i sušeni vrganji.

Sastojci za ragu:


500 g pasirane rajčice


450 g mljevene puretine

450 g mljevene junetine

400 g širokih rezanaca

250 g suhog crnog vina

60 g pancete

30 g sušenih vrganja

30 g maslaca

3 grančice timijana

2 stapke celera

1 mrkva

1 luk

biljno ulje za pirjanje

sol i papar po želji

naribani parmezan za serviranje

Priprema ragua:

U velikom loncu skuhajte široke rezance prema uputama na pakiranju tako da budu al dente.

U manjoj zdjelici stavite sušene vrganje i prelijte ih vrućom vodom. Pustite ih sa rehidriraju oko pet minuta. Izvadite ih, ocijedite i narežite na manje komade. Sačuvajte vodu u kojima su se namakale.

U većoj tavi zagrijte ulje pa dodajte pancetu, gljive, nasjeckani celer, mrkvu, luk i grančice timijana. Kuhajte sve zajedno na umjereno jakoj vatri uz često miješanje dok povrće ne dobije zlatno-smeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta. Dodajte mljevenu junetinu i puretinu, zasolite i poparite sve zajedno i pirjajte još oko pet minuta.

Podlijte sve zajedno s vinom i nastavite kuhati još oko tri minute. Dodajte pasatu i vodu od gljiva.

Kada umak zavrije smanjite temperaturu i nastavite kuhati još oko 15 minuta. Izvadite grančice timijana iz umaka.

Skuhanu tjesteninu stavite u umak, dobro sve promiješajte i na kraju dodajte maslac. Po potrebi dodajte još soli i papra.

Poslužite uz naribani parmezan. Dobar tek!

izvor; Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
RAGU
TJESTENINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI