Recept dana: Zapečeni gulaš s krumpirom

Zapečeni gulaš s krumpirom
(FOTO: Fini recepti)

23.4.2023. | 09:12 | Fini recepti
IZVOR: finirecepti.net.hr
Pregleda: 2010

Ako želite konkretno jelo za cijelu obitelj - danas vam donosimo jednostavan recept za vrlo ukusan gulaš pripremljen na nešto drugačiji način.

Za pripremu će vam trebati oko 90 minuta.

Sastojci za 4 osobe:


600 g teleće koljenice
2 žlice brašna
2 luka
2 režnja češnjaka
2 dcl piva
2 lovorova lista
200 g krumpira
1 svježa crvena paprika
½ žličice mediteranske mješavine začina
1 vezica peršina
250 ml mesnog temeljca
maslinovo ulje
sol
papar


Priprema:

U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo očišćeni i nasjeckani luk. Posolimo ga i pržimo na laganoj vatri. Meso odvojimo od kosti i narežemo na kockice te zajedno s češnjakom narezanim na listiće dodamo u tavu, posolimo, popaprimo, začinimo mediteranskom mješavinom začina. U lonac dodamo lovorov list i miješajući pirjamo dok meso ne pobijeli.

Meso posipamo brašnom, sastojke dobro izmiješamo, zatim u tavu dodamo narezani krumpir, očišćenu i na kockice narezanu papriku, ulijemo juhu i pivo. Vatru pojačamo i kuhamo dok se umak ne počne zgušnjavati. Nakon 10 minuta ugasimo vatru i prelijemo sve sastojke u vatrostalnu posudu, ravnomjerno ih rasporedimo i stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 1 sat zapečeni gulaš je gotov i možemo ga poslužiti uz miješanu salatu.

Dobar tek!

Izvor:Fini recepti


VIŠE NA TEMU:
RECEPT DANA
HRANA
GULAŠ
KRUMPIR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI