Santa Cruz de la Sierra
21°C
+22
+21
+21
+20
+20
+19
+19
+19
+20
+21
+23
+24
+25
+26
+26
+26
+25
+25
+23
+22
+22
+21
+21
+21
Vi
26°C
19°C
+20
+20
+20
+20
+20
+19
+19
+19
+21
+23
+24
+26
+27
+27
+26
+27
+26
+25
+24
+24
+23
+23
+22
+22
27°C
19°C
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+22
+22
+23
+23
+23
+24
+23
+23
+22
+22
+21
+21
+20
+20
+20
Do
24°C
20°C
+19
+19
+19
+18
+18
+18
+18
+18
+18
+18
+19
+19
+20
+20
+21
+21
+20
+20
+20
+19
+19
+19
+18
+18
Lu
21°C
18°C
+18
+17
+17
+17
+17
+17
+17
+16
+16
+17
+18
+19
+20
+21
+22
+22
+21
+20
+20
+19
+19
+18
+18
+17
Ma
22°C
16°C
+16
+16
+15
+16
+16
+16
+16
+16
+16
+17
+19
+20
+21
+23
+24
+23
+22
+22
+21
+20
+19
+19
+18
+18
Mi
24°C
15°C
+18
+17
+17
+17
+18
+18
+18
+18
+19
+20
+21
+22
+24
+25
+26
+25
+25
+24
+24
+23
+23
+22
+22
+22
Ju
26°C
17°C
+21
+21
+21
+21
+21
+21
+20
+20
+20
+21
+22
+22
+23
+24
+24
+24
+24
+23
+23
+23
+23
+23
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+22
+23
+24
+25
+25
+26
+27
+26
+26
+25
+24
+24
+25
+24
+23
+24
+24
+24
+24
+24
+24
+23
+24
+24
+24
+24
+25
+27
+26
+27
+28
+27
+28
+27
+25
+26
+27
+26
+25
+25
Weather Data Source: pronóstico del tiempo

Recept s kojim ćete zaboravili bolonjez u 5 jednostavnih koraka

Pileći ragu
(FOTO: Shutterstock)

8.2.2024. | 09:04 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 3224

Pileći paprikaš klasično je mađarsko jelo koje posebno volimo, a ovaj nam se recept sviđa jer zadržava njegovu prepoznatljivu boju, aromu paprike i začinjenost, a mljevena piletina i tekstura ragua daje ono nešto što volimo kod novih recepata.

Kada kupujete mljevenu piletinu (ili piletinu koju ćete samljeti)imajte na umu da će tamno meso biti sočnije. S paprikom ili paprikama ne možete pretjerati, jedino izbjegavajte dimljenu papriku. Kao i obični pileći paprikaš, i ovaj u obliku ragua sjajno će se slagati s kiselim vrhnjem, a posebno će dobro ići uz kakvu širu tjesteninu.

Pileći paprikaš kao ragu od početka do tanjura pripremit ćeteza 45 minuta, a količina sastojaka iz recepta dovoljna je za četiri porcije.


Sastojci za pileći paprikaš kao ragu:


4 žlice maslaca, podijeljeno
1 velika glavica luka, nasjeckanog nasitno
4 češnja češnjaka, nasjeckana nasitno
500 g mljevene piletine
60 g mljevene slatke paprike
½ čajne žličice mljevenih pahuljicaljute paprike
2 čajne žličice soli, podijeljeno
4 žlice vinskog octa, podijeljeno
400 ml rajčice ili pelata iz konzerve, zdrobljenih vilicom
450 g široke tjestenine
60 ml kiselog vrhnja
sitno sjeckani peršin, za posluživanje
kiselo vrhnje, po želji za posluživanje

Priprema pilećeg paprikaša kao ragùa:

Rastopite 2 žlice maslaca na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte, često miješajući, dok ne omekša, 5-7 minuta. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte još jednu minutu.

Dodajte 500 g mljevene piletine, 60 g slatke paprike, pola žličice mljevenih pahuljica ljute paprike i jednu čajnu žličicu soli. Miješajte i kuhačom usitnjavajte grude mljevenog mesa dok se ne skuha, oko 4 minute. Umiješajte 2 žlice octa ili ocat od crvenog vina te ostružite sve posmeđene komadiće zalijepljene za dno lonca.

Dodajte zgnječene rajčice ili pelate, čajnu žličicu soli i jednu šalicu vode pa pustite da zakuha. Smanjite vatru i pirjajte, povremeno miješajući, dok se ragu ne zgusne, 12-14 minuta, pa umiješajte preostale 2 žlice octa.

Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite je, ali ostavite pola šalice tekućine od kuhanja. Dodajte tjesteninu i preostale 2 žlice maslaca u ragu.

Pojačajte vatru i postupno dodajte tekućinu od kuhanja tjestenine pa kuhajte još oko 2 minute. Maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje.

Poslužite s nasjeckanim svježim peršinom i po želji umiješajte još vrhnja.

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILETINA
RAGU

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI