Ajvar rolice
(FOTO: Pixaby)
Ajvar je mnogima nezaobilazan dodatak mnogim mesnim jelima. S druge strane, lisnato tijesto također pronalazi svoje mjesto u mnogim kuhinjama i u svakakvim kombinacijama. Upravo zato, iako se kombinacija ajvara i lisnatog tijesta isprva možda čini neobičnom, ne znači da se ne mogu spremiti pravi slasni zalogaji ove dvije omiljene namirnice. Krenimo!
Sastojci za 8 porcija:
1 paket svježeg lisnatog tijesta (možete koristiti i tijesto za pizzu)
150 g šunke
150 g ajvara
80 g polutvrdog sira (npr. gauda), naribanog
70 g mozzarelle, naribane
origano
1 jaje
Priprema:
Razmotajte lisnato tijesto na pobrašnjenoj podlozi, pa ga premažite ajvarom. Rubove pustite prazne. Na ajvar slažite šunku, sir i mozzarellu.
Zarolajte tijesto i stavite ga u zamrzivač na 15-ak minuta kako bi se lakše rezalo. Kada ga izvadite, narežite ga na fete otprilike 2,5 cenitmetara debljine.
Papir za pečenje stavite na pleh i ravnomjerno rasporedite rolice puštajući prostora između svake. Pleh ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 15 minuta ili dok rolice ne pozlatne. Dobar tek!
Izvor :Index recepti