30°C
صافي
Weather Data Source: het weer vandaag Amman per uur

Recept za čokoladne kocke sa sočnim biskvitom i bogatom kremom koji se radi bez miksera

Čokoladne kocke
(FOTO: Shutterstock)

18.3.2024. | 09:03 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 3574

Jede vam se nešto slatko i čokoladno? Isprobajte ovaj recept za sočni biskvit od kakaa i čokolade koji se premazuje bogatom kremom.

Čokoladne kockeiznimno susočne same po sebi zahvaljujući kombinaciji mlaćenice, ulja i jaja, dok mu dodatno bogatstvo daje krema od čokolade, kakaa, maslaca i šećera u prahu.

Najbolje od svega? Ne treba vam nikakva posebna oprema da biste napravili ovaj kolač – ne treba vam čak ni električni mikser.


Sastojci za biskvit:


250 ml mlaćenice
250 ml vruće vode
220 g brašna
220 g čokolade za kuhanje
150 g bijelog šećera
150 g smeđeg šećera
125 ml biljno ulja
60 g nezaslađenog kakaa u prahu
3 velika jaja
2 čajne žličice instant-kave
1 žumanjak
1 čajna žličice ekstrakta vanilije
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica sode bikarbone

Sastojci za kremu:

250 g šećera u prahu
125 ml mlijeka
115 g čokolade za kuhanje
85 g maslaca
10 g nezaslađenog kakaa u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite pravokutni lim za pečenje biskvita – obložite ga papirom za pečenje ili ga dobro namastite te stavite sa strane.

Napravite biskvit: nasitno nasjeckajte čokoladu za kuhanje, pomiješajte s kakaom u prahu i instant-kavom te stavite sve zajedno u jednu zdjelu. Preko tih sastojka prelijte vruću vodu. Prekrijte posudu i pustite tako pet minuta. Potom dobro promiješajte sve sastojke – čokolada bi se u međuvremenu trebala rastopiti.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, bijeli i smeđi šećer, sol i sodu bikarbonu.

U trećoj zdjeli izmiješajte jaja, žumanjak, mlaćenicu, ulje i ekstrakt vanilije. Dobivenu smjesu na bazi jaja ulijte u rastopljenu, ali ohlađenu čokoladu. Miješajte dok se sastojci lijepo ne povežu.

Na kraju ručno umiješajte smjesu na bazi brašna. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Prelijte smjesu za biskvit u pripremljeni lim za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 35 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.

Pustite da se biskvit ohladi do kraja.

Napravite kremu: rastopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici ili na pari. U rastopljenu čokoladu dodajte šećer u prahu i kakao. Postupno ulijevajte mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku kremu.

Premažite kremu preko ohlađenog biskvita. Ohladite kolač prije serviranja. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,81%
2. Ne, neću izaći - 33,23%
3. Ne znam - 32,97%
Ukupno glasova: 62035
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI