Recept za čokoladni cheesecake koji se ne peče

Čokoladni cheesecake
(FOTO: Getty Images)

12.6.2024. | 10:31 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1125

Ponekad sami sebe dovedemo u nezgodnu situaciju jer toliko precizno sastavimo naslov, da ne postoji ništa što bismo mogli nadopisati a da vas više uvjerimo kako je ovo sjajna ideja. Kao primjerice sada - ako uzmemo jedan od najobožavanijih kolača na svijetu, naravno, cheesecake, i dodamo mu jedan od najobožavanijih sastojaka na svijetu, naravno, čokoladu, a onda još doslovno isključimo pećnicu - koliko savršenije od toga može biti?

Čokoladni cheesecake koji se ne peče sadrži sve sastojke kao i klasični cheesecake, samo su ovdje oni malo pojačani čokoladom. Čokolada je i na keksima u biskvitu, dok u kremu, osim fine tamne čokolade, idu i dvije žlice Nutelle i prženi lješnjaci.

Sastojci za čokoladni cheesecake koji se ne peče:


100 g maslaca, otopljenog, plus za premazivanje lima
110 g digestive keksa s tamnom čokoladom
160 g digestive keksa bez glazure
60 g zobenih pahuljica
3 žlice Nutelle
360 g krem sira
250 g mascarponea
60 g šećera u prahu, prosijanog
200 g tamne čokolade (s minimalno 55% kakaa), otopljene i malo ohlađene
2-3 žlice punomasnog mlijeka
2 žlice prženih lješnjaka, nasjeckanih 


Priprema čokoladnog cheesecakea koji se ne peče:

Četvrtasti kalup dimenzija 23x23 cm ili okrugli kalup promjera 25 cm lagano premažite maslacem i obložite papirom za pečenje, tako da višak prelazi rubove, pa ga stavite u hladnjak.
Ostavite dva digestive keksa s čokoladom sa strane, a ostale fino sameljite. Dodajte zobene pahuljice, otopljeni maslac i 1 žlicu Nutelle i blendajte dok se sve ne sjedini. Utisnite smjesu u ohlađeni lim, počevši od kutova, a onda sve poravnajte dnom čaše. Ohladite najmanje 30 minuta.
Električnom miješalicom umutite krem sir, mascarpone i šećer u prahu. Kada se šećer izgubi u smjesi, dodajte otopljenu čokoladu, preostalu Nutellu i 2 žlice mlijeka te miksajte dok se sve ne sjedini. Ako vam smjesa djeluje pregusta, dodajte još žlicu mlijeka. Dobivenu kremu prebacite žlicom na ohlađeni biskvit i zagladite špatulom.
Neiskorištene digestive kekse izmrvite, pomiješajte s nasjeckanim prženim lješnjacima pospite po vrhu kolača.Ohladite najmanje 4 sata ili preko noći.

izvor: Pun kufer



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI