Tjestenina s tikvicama i sirom
(FOTO: Shutterstock)
Sastojci za tjesteninu s tikvicama:
1 kg tikvica
400 g tjestenine po želji
400 g cherry rajčica
100 g sira parmezana
10 g svježeg bosiljka
3 žlice maslinova ulja
3-4 češnja češnjaka
sol i papar po želji
Priprema tjestenine s tikvicama:
Skuhajte tjesteninu al dente, odnosno dvije minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju.Dok se tjestenina kuha, zagrijte jednu žlicu maslinova ulja u tavi.
Na ulju prepržite tikvice nasjeckane na komadiće veličine zalogaja. Pirjajte otprilike 5 minuta, a onda prebacite tikvice u zdjelu.
U istu tavu dodajte drugu žlicu maslinova ulja, dodajte oprane i očišćene i prepolovljene cherry rajčice, pa ih pirjajte oko tri minute.
Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte oko jedne minute.
U tavu stavite preostalu žlicu maslinova ulja, skuhanu tjesteninu, prepirjane tikvice i naribani sir. Sve dobro promiješajte, posolite i popaprite po želji te pospite nasjeckanim bosiljkom.
U tjesteninu možete dodati i nekoliko kriški prepržene slanine.
Poslužite tjesteninu uz sezonsku salatu. Dobar tek!
izvor: Pun kufer