Recept za germknedle punjene Nutellom

Germknedla
(FOTO: Shutterstock)

13.11.2023. | 09:12 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2431

Ususret zimskim radostima lijepo je podsjetiti sespecijaliteta koji su nekima dovoljni da otputuju na europska skijališta, iako možda nisu najspretniji na snijegu niti je zima njihovo godišnje doba.

Jedan od omiljenih zalogaja austrijskih skijališta naša je današnja tema, i zato vam predstavljamo jednostavan recept za germknedle, a prvi zalogaj automatski će vas teleportirati na sunčane padine pune snijega.

Germknedla (njem. Germknödel) austrijska je slastica napravljena od dizanog tijesta koje se puni džemom ili neki drugim namazom te kuha na pari. Zavrnite rukave i postanite majstor zanata uz naš recept.


Sastojci za germknedle:


500 g bijelog brašna

7 g instant kvasca

1 čajna žličica soli

65 g šećera

70 g otopljenog maslaca

250 ml punomasnog mlijeka

1 jaje 1 žumanjak 1 jaje

½ čajne žličice ekstrakta vanilije

Sastojci za nadjev: 10 žličica Nutelle

Priprema germknedli:

Pomiješajte suhe sastojke (brašno, kvasac, sol i šećer) s mokrima (maslac, mlijeko, jaje, dodatni žumanjak i ekstrakt vanilije) pa ih mijesite oko deset minuta.

Trebali biste dobiti mekano i glatko tijesto koje nije ni preljepljivo ni presuho. Stavite tijesto u plastičnu posudu, prekrijte ga krpom i pustite da se diže sat ili dva, dok se ne udvostruči njegov volumen. Što je prostorija toplija, to će se tijesto brže dići.

Lagano pobrašnite podlogu na kojoj ćete razvući tijesto. Tijesto razvucite u oblik kobasice te podijelite na deset jednakih komada.

Svaki komadić tijesta izravnajte, u sredinu stavite žličicu Nutelle, prekrijte drugu polovicu tijesta preko nadjeva i lagano utisnite rubove.

Na isti način napravite sveukupno 10 germknedli.

Napravljene germknedle lagano pobrašnite, prekrijte krpom i pustite da se dižu još 30 do 60 minuta.

Svaku germnedlu trebalo bi kuhati 15 minuta na pari. Ako nemate aparat za kuhanje na pari, zagrijte veliki lonac vode, preko njega stavite pamučnu bijelu krpu (bez ikakvih bojila) i zavežite krajeve da bude stabilna. Na krpu stavite knedle, pa ih prekrijte poklopcem ili drugim loncem, da vam ne pobjegne sva para.

Preko vrućih germknedli prelijte rastopljeni maslac u koji ste dodali nešto cimeta i šećera. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI