Gulaš kobasice i kiseli kupus
(FOTO: Shutterstock)
Za dobar zimski ručak ne trebate puno komplicirati. Trebat će vam junetina za gulaš, kiseli kupus i nešto strpljenja da meso omekša krčkajući na štednjaku. U gusto varivo, ili gulaš dodati možete i kuhane krumpire i gozba je zajamčena.
Gulaš s kiselim kupusom - sastojci
1 kg kiselog kupusa
2 kobasice
600 g junetine za gulaš
2 velike glavice luka
50 g svinjske masti
1 litra temeljca ili vode
1 žličica mljevenog kima
1 lovorov list
2 žlice mljevene paprike
250 g vrhnja
Sol i papar
Gulaš s kiselim kupusom - priprema
Nasjeckajte luk. Otopite mast (ili dodajte ulje) u loncu i pirjajte luk na laganoj vatri dok ne omekša.
Narežite meso na kockice i dodajte ga luku zajedno s mljevenim kimom i lovorovim listom.
Popržite meso dok ne poprimi smeđu boju. Zatim dodajte mljevenu papriku i brzo ulijte vodu (paprika lako zagara). Pokrijte lonac i pustite da se krčka 3-4 sata.
Grubo nasjeckajte kiseli kupus i dodajte ga u lonac zajedno s kobasicama. Kuhajte dok kupus ne omekša, otprilike 20 minuta. Neposredno prije posluživanja umiješajte vrhnje za kuhanje.
izvor: Pun kufer