>
Brasilia
6 Jun
26°C
7 Jun
27°C
8 Jun
26°C
9 Jun
26°C
10 Jun
25°C
11 Jun
26°C
12 Jun
25°C
>
Brasilia
6 Jun
26°C
7 Jun
27°C
8 Jun
26°C
9 Jun
26°C
10 Jun
25°C
11 Jun
26°C
12 Jun
25°C

Recept za gulaš od mljevenog mesa i kupusa koji morate probati

Gulaš od kupusa
(FOTO: Shutterstock)

22.1.2024. | 11:22 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 8580

Gulaš od kupusa i mljevenog mesa (junetine ili janjetine) u Turskoj ćete pronaći pod nazivomkapuska, a prepoznatljivu aromu daju mumirisni začini. Ovisno o kuharu, gulaš će mirisati na kumin, korijandar, mljevenu papriku ili metvicu – a začine je najbolje prilagoditi vlastitom ukusu.

Neki ćekuhari dodati i sjeckanu papriku i mrkvu ili celer, sve je dopušteno. Koristi se i pasta od paprike, ali ako je nemate pri ruci, slobodno je zamijenite kojom žličicom mljevene paprike. Jelo poslužite s vrhnjem ili pripremite umak od jogurta, vrhnja i vlasca. Prema želji u njega možete dodati i koju žličicu majoneze.

Kapusku kuhajte na laganoj vatri i prema potrebi dolijte još temeljca ili vode, a gustoću također prilagodite ukusu. Bulgur možete i izostaviti pa kapusku poslužiti uz palentu ili kuhani krumpir.


Sastojci za kapusku:


250 g mljevene junetine ili janjetine
1 srednja glavica luka
2 češnja češnjaka
1 žlica paste od rajčice
1 žlica paste od crvene paprike
2 žličice soli
½ žličice svježe mljevenog crnog papra
1 žličica sušene metvice
1 žličica čili pahuljica (prilagodite ukusu)
100 g bulgura
750 g kupusa
peršin za ukrašavanje
800 ml povrtnog temeljca ili vode

Umak od jogurta:

250 ml jogurta
50 ml vrhnja
1 žličica nasjeckanog vlasca
¼ žličice soli

Priprema kapuske:

Kupus prepolovite. Stavite ravnu stranu kupusa na radnu plohu prema dolje i ponovno prepolovite.

Preokrenite četvrtine i prerežite dijagonalno te uklonite jezgru.

Zagrijte malo ulja u loncu pa dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni miješajući. Zatim dodajte sjeckani luk i češnjak.

Kratko pržite pa dodajte pastu od rajčice, pastu od crvene paprike, pahuljice čilija, svježe mljeveni crni papar, sušenu metvicu i sol.

Promiješajte i kuhajte minutu. Dodajte kupus, bulgur i dio povrtnog temeljca ili vode. Poklopite i lagano pirjajte, povremeno miješajući i dolijevajući još tekućine prema potrebi, sat i pol ili dok kupus ne omekša.

Kušajte i ako treba dodajte malo soli i papra. Pomiješajte jogurt, vrhnje sol i vlasac. Izvadite gulaš u tanjure pa ukrasite umakom od jogurta i peršinom.

izvor: ʼPun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
GULAŠ
KUPUS

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI