Munchmallow
(FOTO: Natašine slastice)
Ako nemate ideju čime se zasladiti za vikend, mi je imamo.
U nastavku vam donosimo recept Nataše Pralice za omiljeni Munchmallow kolač.Radi se o kolaču napravljenom po uzoru na omiljeni slatkiš iz djetinjstva. Priprema je jednostavna, a Munchmallow kolač je brzo gotov.
Nataša od srca preporučuje isprobavanje ovog kolača koji, kaže, ima mekan i sočan biskvit koji se topi u ustima, dok šaum i čokolada zaokružuju cijelu priču.
SASTOJCI
Biskvit:
5 žumanjaka, 190 g šećera, 170 g brašna, 30 g kakaa, 1 prašak za pecivo, 200 ml mlijeka, 100 ml ulja,
Šaum:
5 bjelanjaka, 160 g šećera
Glazura od čokolade:
100 g čokolade za kuhanje, 4 žlice ulja
Biskvit priprema:
Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakaom. U drugu zdjelu dodajte žumanjke i šećer, izradite pjenasto.
Zatim dodajte mlijeko i ulje, kratko miksajte. Dodajte pripremljeno brašno i sve sjedinite pjenjačom.
Kalup dimenzija 21 x 36 cm pouljite i pobrašnite. Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta.
Šaum priprema:
Netom prije nego izvadite biskvit iz pećnice pripremite šaum. U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte da zapjene.
Postepeno dodajte šećer i miksajte da dobijete čvrsti snijeg. Rasporedite ga preko vrućeg biskvita kojeg ste izvadili iz pećnice.
Sve zajedno stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva još 15 minuta.
Glazura od čokolade:
Preko čokolade za kuhanje (narezane ili u kapljicama) prelijte ulje. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
Ostavite da se prohladi. Čokoladnu glazuru prelijte preko šauma. Kolač stavite u frižider da se ohladi i stegne.
izvor: zadovoljna.hr