Recept za jednostavnu, a prefinu poslasticu s jabukama

Njemačka palačinka
(FOTO: Shutterstock)

9.2.2024. | 09:22 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1500

Megapalačinka dovoljna je da zasladi više ljudi, bez potrebe za stajanjem ispred štednjaka i neumornog okretanja. Njemačka palačinka, ponegdje se naziva i nizozemska, ali bez obzira na ime, korpulentna dama ne dolazi iz Europe.

Kako kaže kuharica Nigella Lawson,palačinka je nastala u njemačko-američkoj zajednici poznatoj kao Pennsylvania Dutch. U originalu recept je tražio tijesto za palačinke, maslac, šećer i limun, ali s vremenom se mijenjao. Nešto popularniji sastojci danas traže kriške jabuka i cimet, a kombinira se i slanina s javorovim sirupom.

Sastojci za njemačke palačinke:


55 g maslaca
1 velika slatka jabuka, oguljena i tanko narezana
120 ml mlijeka
65 g brašna
4 velika jaja
3 žlice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1/4 žličice soli
šećer u prahu


Priprema njemačkih palačinki:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Otopite maslac u tavi od oko 22 cm pogodnoj za pećnicu na umjerenoj vatri, zatim prebacite 2 žlice maslaca u blender.

Složite kriške jabuke u tavu i pržite dok malo ne omekšaju, 3 do 5 minuta. Jednom ih okrenite. Ne trebaju se karamelizirati, samo omekšati.

Maslacu dodajte mlijeko, brašno, jaja, šećer, vaniliju i sol pa miksajte dok ne postane glatko, bez grudica. Prelijte tijesto preko jabuke i prebacite tavu u pećnicu.

Pecite dok se palačinka ne napuhne i ne porumeni, oko 15 minuta.

Pospite šećerom u prahu i poslužite.

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI