Kifle s hrenovkama
(FOTO: index.hr)
Kifle s hrenovkama uvijek su odlična ideja kada vam se najave gosti ili kada vam se nešto gricka, a ove divne, zlatne kifle napravila je čitateljica Index.hr Adriana Drljo. Podijelila je i recept, u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a donosimo ga u nastavku.
SASTOJCI
Tijesto
250 ml mlijeka
150 ml vode
120 ml ulja
1 žličica šećera
pola kockice svježeg kvasca
1 žlica soli
800 g glatkog brašna
Dodatno
hrenovke
grčki ili običan jogurt
sjemenke po želji
Priprema
Napravite tijesto
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite ga na toplom dok se ne udvostruči, otprilike 40 minuta.
Formirajte kuglice
Od tijesta napravite kuglice (težina jedne kuglice je otprilike 75 grama), pokrijte ih i ostavite da odstoje 15 minuta.
Razvaljajte kuglice i zamotajte hrenovke
Kuglice razvaljajte, jednu po jednu, i zarežite na donjem dijelu. Na početak tijesta stavite hrenovku i zarolajte.
Složite na papir za pečenje
Zarolane kifle posložite u pleh obložen papirom za pečenje ili premazan maslacem.
Pokrijte ih, ostavite da odstoje 20 minuta pa ih premažite grčkim ili običnim jogurtom i pospite sjemenkama po želji.
Ispecite
Kiflice pecite 30 do 35 minuta na 200 stupnjeva.