Kremasti rižoto
(FOTO: Shutterstock)
Brzo, zdravo, ukusno i cijenom prihvatljivo – četiri su kriterija koja čine odlično jelo, a rižoto sa špinatom zadovoljava ih sve. Postoji mnogo recepata za ovaj specijalitet koji će obožavati i vegetarijanci, pa čak i klinci koji ne vole povrće, a ovaj je kremastiji i ukusniji od svih.
U nastavku pročitajte recept za rižoto sa špinatom i sirom koji je toliko ukusan da čak i najveći ljubitelji mesa neće razmišljati o njemu.
Rižoto sa špinatom i sirom – sastojci:
manja glavica crvenog luka
2 češnja češnjaka
1,5 šalica riže
150 - 200 g zamrznutog špinata
500 ml vode
1 povrtna kocka za juhu
200 ml vrhnja za kuhanje
150 g ribanog sira po želji
začini po želji
Rižoto sa špinatom i sirom – priprema:
Sitno isjeckati luk i češnjak pa ih kratko prepržiti na maslinovu ulju. Dodati prethodno opranu rižu i zamrznuti špinat.
Preliti vodom u kojoj je otopljena kocka za juhu pa začiniti po želji.
Kuhati na laganoj vatri sve dok riža ne upije gotovo svu tekućinu i dok ne postane mekana.
Po potrebi dodati još vode tijekom kuhanja.
Kad je riža kuhana, dodati vrhnje za kuhanje.
Nakon dvije-tri minute isključiti vatru i dodati ribani sir. Servirati vruće.
izvor: zadovoljna.hr