Recept za kremasti umak bez kapi vrhnja ili ulja koji savršeno ide uz tjesteninu

Tjestenina s umakom
(FOTO: Shutterstock)

11.6.2024. | 09:58 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 3955

Kada se zaželi ukusne tjestenine s kremastim umakom, chef John okrene se svojem receptu na bazi svježeg sira ricotte i jaja.

Pjenjačom umuti sir s jajetom, doda sol i papar po želji, a onda sve pomiješa s nešto vruće vode u kojoj se kuhala tjestenina. Vruća voda razrijedi umak, ali i pomaže temperirati jaje, koje se nakon toga slobodno može pomiješati s kuhanom toplom tjesteninom bez bojazni da će žumanjak koagulirati.

Sastojci za umak:
125 grama svježeg sira ricotte
1 veliko jaje
korica 1 limuna
vruća voda
sol i papar po želji
200 grama tjestenine po želji


Priprema:
Stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Za to vrijeme u posebnoj zdjeli mutite svježi sir ricottu, jaja, sol, papar i koricu jednog limuna.
Razrijedite umak dvjema šefljama (zaimačama) tople vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Razrijeđeni umak stavite po strani. Tjesteninu izvadite iz lonca otprilike minutu prije nego što biste trebali s obzirom na upute s pakiranja.
Prebacite tjesteninu u tavu i pomiješajte je s pripremljenim umakom. Na srednje jakoj temperaturi miješajte sastojke dok se umak ne zgusne i savršeno ne sljubi s tjesteninom.
U umak možete po potrebi dodati malo pesta. Poslužite toplo uz malo naribanog sira. Dobar tek.


izvor: Pun kufer



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
UMAK
TJESTENINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI