Lazanje s piletinom i špinatom
(FOTO: Pexeles)
Lazanje s piletinom i špinatom u nešto laganijoj i svježijoj verziji od one tradicionalne, mogle bi se pretvoriti u omiljeni obiteljski ručak.
Kremasta verzija klasičnih lazanja sa stranice Good to know peče se samo 25 minuta u pećnici, a možete je poslužiti uz klasičnu zelenu salatu ili sezonsko povrće po želji.
Sastojci:
1 žlica maslinovog ulja
750 g filea od piletine, nasjeckanih na komade
20 g maslaca
2 sitno nasjeckane glavice luka
2 žlice glatkog brašna
2 žličice senfa (u prahu)
450 g mladog špinata, opranog, ali još uvijek malo mokrog
4 žlice nasjeckanog svježeg estragona ili bosiljka
400 g ricotte
300 g svježih listova za lazanje
4 žlice vrhnja
1 jaje
30 g parmezana
salata za posluživanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 C. Zagrijte ulje i pecite piletinu u serijama, redovito miješajući dok se ne ispeče i pritom ju začinjavajte.
U međuvremenu, u velikoj tavi otopite maslac i pržite luk dok ne postane proziran.
Umiješajte brašno i senf u prahu dok se ne otope.
Dodajte netom oprani špinat, povremeno mućkajući. Ako je potrebno, pojačajte toplinu da ispari sva tekućina.
Maknite tavu s vatre i promiješajte piletinu, estragon (ili bosiljak) i 300 grama ricotte. Miješajte dok se sve ne prekrije i obilno začinite.
Žlicom stavite trećinu smjese u posudu za pečenje 20×30 cm i na nju stavite jedan sloj listova za lazanje.
Dodajte polovicu preostale smjese i nadjenite još jedan sloj listova za lazanje.
Ponovite da napravite ukupno 3 sloja.
Pjenjačom pomiješajte preostalih 100 g ricotte s vrhnjem, jajetom, većim dijelom parmezana i praprom.
Premažite smjesu preko gornjeg sloja listova za lazanje.
Naribajte preostali parmezan i pecite 25 minuta.
Poslužite sa zelenom salatom. Dobar tek!
izvor: Glas Istre