>
Pozega
5 lip.
31°C
6 lip.
30°C
7 lip.
30°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
24°C
11 lip.
26°C
>
Pozega
5 lip.
31°C
6 lip.
30°C
7 lip.
30°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
24°C
11 lip.
26°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Recept za lagane i svježe lazanje s piletinom i špinatom

Lazanje s piletinom i špinatom
(FOTO: Pexeles)

24.4.2024. | 07:45 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 1300

Lazanje s piletinom i špinatom u nešto laganijoj i svježijoj verziji od one tradicionalne, mogle bi se pretvoriti u omiljeni obiteljski ručak.

Kremasta verzija klasičnih lazanja sa stranice Good to know peče se samo 25 minuta u pećnici, a možete je poslužiti uz klasičnu zelenu salatu ili sezonsko povrće po želji.

Sastojci:
1 žlica maslinovog ulja
750 g filea od piletine, nasjeckanih na komade
20 g maslaca
2 sitno nasjeckane glavice luka
2 žlice glatkog brašna
2 žličice senfa (u prahu)
450 g mladog špinata, opranog, ali još uvijek malo mokrog
4 žlice nasjeckanog svježeg estragona ili bosiljka
400 g ricotte
300 g svježih listova za lazanje
4 žlice vrhnja
1 jaje
30 g parmezana
salata za posluživanje


Priprema:


Zagrijte pećnicu na 180 C. Zagrijte ulje i pecite piletinu u serijama, redovito miješajući dok se ne ispeče i pritom ju začinjavajte.

U međuvremenu, u velikoj tavi otopite maslac i pržite luk dok ne postane proziran.
Umiješajte brašno i senf u prahu dok se ne otope.

Dodajte netom oprani špinat, povremeno mućkajući. Ako je potrebno, pojačajte toplinu da ispari sva tekućina.
Maknite tavu s vatre i promiješajte piletinu, estragon (ili bosiljak) i 300 grama ricotte. Miješajte dok se sve ne prekrije i obilno začinite.

Žlicom stavite trećinu smjese u posudu za pečenje 20×30 cm i na nju stavite jedan sloj listova za lazanje.

Dodajte polovicu preostale smjese i nadjenite još jedan sloj listova za lazanje.
Ponovite da napravite ukupno 3 sloja.
Pjenjačom pomiješajte preostalih 100 g ricotte s vrhnjem, jajetom, većim dijelom parmezana i praprom.

Premažite smjesu preko gornjeg sloja listova za lazanje.
Naribajte preostali parmezan i pecite 25 minuta.
Poslužite sa zelenom salatom. Dobar tek!

izvor: Glas Istre



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
LAZANJE
PILETINA
ŠPINAT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,82%
2. Ne, neću izaći - 33,27%
3. Ne znam - 32,91%
Ukupno glasova: 41773
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI