Lazanje juha
(FOTO: Shutterstock)
Jedu vam se lazanje, ali ne želite pripremati tradicionalni talijanski složenac od tjestenine, mljevenog mesa, sira i rajčica? Nema problema, sve ove okuse sljubite u gustu i zasitnu juhu.
Lazanje juha je napravljena na temelju rajčica i pilećeg temeljca, a obogaćena klasičnom tjesteninom za lazanje, mljevenom junetinom i s tri vrste različitog sira.
Cijelo jelo možete napraviti u jednom loncu, a za pripremu će vam biti potrebno 40-ak minuta.
Sastojci za lazanje juhu:
1,5 l pilećeg temeljca
1 velika konzerva rajčica od 800 g
450 g mljevene junetine
220 g sira ricotta
100 g mozzarelle
30 g naribanog parmezana
3 češnjaka
1 luk
1 žlica koncentrata rajčice
1⁄2 čajne žličice sušenog ružmarina
1⁄2 čajne žličice sušenog origana
1⁄2 čajne žličice čilija u prahu
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje
svježi bosiljak za posluživanje
Priprema lazanje juhe:
Zagrijte malo ulja u većem loncu, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk. Pirjajte luk dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
Dodajte koncentrat rajčice, dobro promiješajte i pirjajte 1-2 minute.
U lonac dodajte mljevenu junetinu, sol, papar, sušeni origano, ružmarin i čili. Pirjajte uz povremeno miješanje dok meso ne dobije lijepu smeđu boju.
Podlijte sve zajedno s pilećim temeljcem i rajčicama iz konzerve. Kada juha zavrije ubacite natrgane listove za lazanje i kuhajte dok tjestenina ne bude termički obrađena do kraja.
Pomiješajte ricottu, parmezan i mozzarellu u jednu smjesu i stavite sa strane.
Juhu poslužite s žlicom sirne mješavine i svježim listićima bosiljka. Dobar tek!
izvor: Pun kufer