>
Pozega
4 svi.
24°C
5 svi.
21°C
6 svi.
17°C
7 svi.
15°C
8 svi.
17°C
9 svi.
17°C
10 svi.
10°C
>
Pozega
4 svi.
24°C
5 svi.
21°C
6 svi.
17°C
7 svi.
15°C
8 svi.
17°C
9 svi.
17°C
10 svi.
10°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Recept za lazanje juhu

Lazanje juha
(FOTO: Shutterstock)

8.12.2024. | 08:43 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1067

Jedu vam se lazanje, ali ne želite pripremati tradicionalni talijanski složenac od tjestenine, mljevenog mesa, sira i rajčica? Nema problema, sve ove okuse sljubite u gustu i zasitnu juhu.

Lazanje juha je napravljena na temelju rajčica i pilećeg temeljca, a obogaćena klasičnom tjesteninom za lazanje, mljevenom junetinom i s tri vrste različitog sira.

Cijelo jelo možete napraviti u jednom loncu, a za pripremu će vam biti potrebno 40-ak minuta.


Sastojci za lazanje juhu:
1,5 l pilećeg temeljca
1 velika konzerva rajčica od 800 g
450 g mljevene junetine
220 g sira ricotta
100 g mozzarelle
30 g naribanog parmezana
3 češnjaka
1 luk
1 žlica koncentrata rajčice
1⁄2 čajne žličice sušenog ružmarina
1⁄2 čajne žličice sušenog origana
1⁄2 čajne žličice čilija u prahu
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje
svježi bosiljak za posluživanje


Priprema lazanje juhe:
Zagrijte malo ulja u većem loncu, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk. Pirjajte luk dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
Dodajte koncentrat rajčice, dobro promiješajte i pirjajte 1-2 minute.
U lonac dodajte mljevenu junetinu, sol, papar, sušeni origano, ružmarin i čili. Pirjajte uz povremeno miješanje dok meso ne dobije lijepu smeđu boju.
Podlijte sve zajedno s pilećim temeljcem i rajčicama iz konzerve. Kada juha zavrije ubacite natrgane listove za lazanje i kuhajte dok tjestenina ne bude termički obrađena do kraja.
Pomiješajte ricottu, parmezan i mozzarellu u jednu smjesu i stavite sa strane.
Juhu poslužite s žlicom sirne mješavine i svježim listićima bosiljka. Dobar tek!

izvor: Pun kufer



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
LAZANJE
JUHA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Smatrate li da gradonačelnik Požege, dr. sc. Žejlo Glavić nakon kompromitirajuće snimke treba dati ostavku?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI