Recept za ličke šnicle

Ličke šnicle
(FOTO: index.hr)

29.11.2024. | 07:51 | Index Recepti
IZVOR: index.hr
Pregleda: 1221

Ličke šnicle hrvatski su klasik te svima poznato domaće i obiteljsko jelo. Pečeno meso na tavi, a zatim u pećnici s vinom jedan je od načina kako dobiti mekane i sočne šnicle svaki put. Poslužite ih uz kuhani krumpir ili rižu.

Sastojci1 kg svinjskih odrezaka, but
20 g soli
2 jaja
100 ml mlijeka
100 g glatkog brašna
100 g krušnih mrvica
Ulje, za prženje
4 češnja češnjaka
Nasjeckani peršin
200 ml bijelog vina
100 ml vode

Priprema
Panirajte meso
Meso istucite batom i posolite sa svake strane. U jednu posudu razbijte jaja, dodajte im mlijeko i umutite. U drugu posudu dodajte brašno, a u treću krušne mrvice. Šnicle panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, zatim umočite u smjesu mlijeka i jaja i na kraju uvaljate u krušne mrvice. Kako ih panirate, tako ih slažite na tanjur. 


Pržite šnicle
Zagrijte tavu i dodajte malo ulja – ostavite kratko da se zagrije. Dodajte šnicle pa ih prepržite sa svake strane po 2 minute – toliko da dobijete koricu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 


Pecite meso
Preprženo meso slažite u pekač s višim rubom, zatim ih posipajte nasjeckanim češnjakom i peršinom. Sjedinite bijelo vino i vodu te prelijte meso. Prekrijte aluminijskom folijom, ubacite u pećnicu i pecite 45 minuta.

Poslužite
Skinite foliju i vratite još kratko u pećnicu kako bi se meso još malo zapeklo. Izvadite iz pećnice i poslužite uz rižu, krumpir ili bilo koji drugi prilog po izboru.

IZVOR: index.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na lokalne izbore?
1. Da, izaći ću - 34,79%
2. Ne, neću izaći - 33,08%
3. Još uvijek ne znam - 32,13%
Ukupno glasova: 11066
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI