Rolice s pestom
(FOTO: Shutterstock)
Zamijesiti lisnato tijesto u prošlosti je bio ogroman kulinarski izazov, a danas ga možemo kupiti u svakoj trgovini i puniti raznim nadjevima.
Bilo da klincima želite zapakirati slasnu grickalicu za veliki odmor ili počastiti prijatelje i obitelj tijekom večernjeg druženja, recept u nastavku mogao bi poslužiti kao inspiracija. Glavni adut ovog recepta je jednostavnost te činjenica da ga možete napraviti od samo dvaju sastojaka.
Lisnate rolice s pestom – sastojci:
paket lisnatog tijesta
pesto genovese
Lisnate rolice s pestom – priprema:
Lisnato tijesto razvaljajte na oblik pravokutnika pa cijelu površinu premažite pestom.
Zarolajte tijesto u roladu pa režite na komade debljine prsta.
Zvrkove stavite na pleh obložen papirom za pečenje i po želji premažite žumanjkom.
Za još bolji okus možete svaki posuti parmezanom. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Savjet: Umjesto kupovnog pesta, vrlo jednostavno možete napraviti i domaći.
Pesto genovese – sastojci:
100 g svježeg bosiljka
50 g pinjola
100 ml maslinova ulja
6 režnjeva češnjaka
100 g parmezana
Pesto genovese – priprema: Sve sastojke staviti u multipraktik i miksati do teksture pesta.
izvor: zadovoljna.hr