Recept za mađarski složenac od mljevenog mesa

Mađarski složenac
(FOTO: Shutterstock)

23.11.2024. | 08:11 | Pun kufer
IZVOR: Pun kufer
Pregleda: 105

Rakott káposzta mađarsko je tradicionalno jelo od kiselog kupusa i mljevene svinjetine uz dodatak vrhnja i mljevene paprike.

Svaka domaćica ima svoje male tajne, pa se tako u nekim kućama meso miješa s kuhanom rižom, a drugdje slaže u zasebnim slojevima. Kobasica se može izostaviti ili zamijeniti slaninom. Neki kuhari kupus pirjaju na svinjskoj masti, a drugi ga kuhaju.

Sastojci za složenac od kupusa:
500 g mljevenog mesa
1 šalica vode
500 kiselog kupusa
majčina dušica
1 šalica kuhane riže
dimljena kobasica
1 šalica kiselog vrhnja
1 glavica luka
2 žličice slatke mljevene paprike
2 žlice ulja
sol, papar


Priprema:
Propirjajte luk na ulju pa dodajte meso, mljevenu papriku i vodu. Pirjajte dok tekućina ne ispari.
Kupus isperite i usitnite pa pirjajte dok ne omekša. Začinite ga majčinom dušicom.
U posudu za pečenje složite red kupusa pa red mesa i riže te kobasica narezanih na ploške i ponovno kupusa. Premažite vrhnjem.
Pecite na 180 °C 30 do 45 minuta i ostavite 15 minuta prije posluživanja.
Poslužite s vrhnjem.


izvor: Pun kufer



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI