Recept za mekane cimet rolice koje se tope u ustima

Cimet rolice
(FOTO: Shutterstock)

18.11.2024. | 08:48 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 3126

Cimet rolice prava su poslastica koja mami mirisom i bogatim okusom cimeta u mekanom, tijestu koje se topi u ustima.

Kombinacija cimeta i šećera stvara savršeni nadjev, dok glazura od krem sira ili šećera daje završni sjaj i okus kojem je teško odoljeti.

Donosimo vam klasični recept za domaće cimet rolice koje će vaš dom ispuniti toplinom i mirisom blagdana.


Cimet rolice – sastojci:
Za tijesto:
500 g glatkog brašna
1 paketić suhog kvasca
250 ml mlakog mlijeka
100 g šećera
80 g maslaca, otopljenog
1 jaje
Prstohvat soli


Za nadjev:
150 g smeđeg šećera
1-2 žlice cimeta
60 g maslaca, sobne temperature

Za glazuru:
100 g krem sira
50 g maslaca, sobne temperature
100 g šećera u prahu
1 žličica vanilin šećera ili ekstrakta vanilije

Cimet rolice - priprema:
U velikoj posudi pomiješajte brašno i sol. Ako koristite suhi kvasac, dodajte ga sada; ako koristite svježi kvasac, otopite ga u toplom mlijeku sa žličicom šećera i pustite da se aktivira 5-10 minuta.
U sredini brašna napravite udubljenje i ulijte mlijeko, otopljeni maslac, šećer i jaje. Zamijesite glatko i elastično tijesto, koje se ne lijepi za ruke. Po potrebi, dodajte još malo brašna. Tijesto ostavite pokriveno na toplom mjestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči u volumenu.
U posudici pomiješajte smeđi šećer i cimet. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine oko 1 cm. Premažite ga omekšalim maslacem i ravnomjerno pospite smjesom šećera i cimeta.
Zarolajte tijesto u čvrstu roladu. Izrežite rolice širine 2-3 cm i stavite ih u namašćen lim za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih.
Ostavite rolice da se dižu još barem pola sata dok pećnicu zagrijavate na 180 stupnjeva.
Pecite rolice 20-25 minuta, dok ne postanu zlatne boje. Pazite da se ne prepeku kako bi ostale mekane.
U zdjeli pomiješajte krem sir, maslac, šećer u prahu i vanilin šećer. Po potrebi dodajte mlijeko kako biste dobili glatku glazuru.
Prelijte toplu glazuru po vrućim cimet rolicama i poslužite ih tople ili hladne.

izvor: zadovoljna.hr



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
DESERT
CIMET
ROLICE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na lokalne izbore?
1. Da, izaći ću - 35,23%
2. Ne, neću izaći - 32,97%
3. Još uvijek ne znam - 31,81%
Ukupno glasova: 14299
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI