Recept za najmekše šnicle koje će obožavati ljubitelji pizze

Šnicle u umaku
(FOTO: Shutterstock)

3.6.2024. | 09:52 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1208

Carne alla pizzaiola talijansko je jelo koje podrazumijeva termičku obradu mesa sa sastojcima i začinima tako da ima okus po pizzi.

Nije poznato tko ga je prvi pripremio, ali inspiriran je napuljskim običajem pripreme žilavijih komada junetine s rajčicama, maslinovim uljem, češnjakom i bijelim vinom dovoljno dugo da se meso omekša.

Postoji velik broj različitih recepata za carne alla pizzaiolu, a dobar dio uključuje i prepoznatljive začine poput bosiljka i origana, koji pizzama daju karakterističan okus.


Mi vam donosimo recept za vrlo jednostavnu, laku i brzu verziju šnicla koji imaju okus po pizzi.


Sastojci za šnicle alla pizzaiola:
800 g narezanih rajčica
180 g zelenih maslina
65 ml bijelog vina
4 odreska od ramsteka debljine oko 2,5 centimetara
3-4 češnja češnjaka
2 paprike
2 luka
2 žlice kapara
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje

Priprema šnicla alla pizzaiola:

Dobro posolite i popaprite odreske s obje strane – pustite da se odresci mariniraju na sobnoj temperaturi oko 10 minuta.
U velikoj tavi zagrijte malo biljnog ulja pa zapecite odreske oko dvije minute sa svake strane.
Uklonite odreske iz tave i stavite ih sa strane. Pokrijte ih aluminijskom folijom.
U tavu dodajte još ulja pa na njemu prepirjajte luk i papriku narezane na tanke trake. Posolite i pirjajte oko pet minuta uz često miješanje dok ne omekšaju.
Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko pola minute.
Podlijte tavu s vinom i postružite eventualne komadiće koji su se primili za dno. Kuhajte sve zajedno oko pola minute.
Dodajte nasjeckane rajčice (svježe ili iz konzerve), narezane masline i kapare.
Kada umak zavrije, smanjite temperaturu i vratite odreske u umak. Kuhajte sve zajedno oko pet minuta (ili dok se meso dovoljno ne omekša) da se meso termički obradi do kraja, a okusi sljube.
Poslužite odreske tople s umakom i začinskim biljem po želji. Uz jelo dodajte krišku kruha i/ili sezonsku salatu. Dobar tek!

izvor: Pun kufer



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
ŠNICLE
UMAK
PIZZAIOLA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI