Recept za njoke s hrskavom slaninom i pestom od špinata

Njoki sa slaninom i pestom
(FOTO: iStock)

2.6.2024. | 09:52 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 966

Ako obožavate brzinske obroke koji su ujedno veoma konkretni i beskompromisno ukusni, tada urgiramo da isprobate ovaj recept u kojem su glavne zvijezde njoki, hrskava slanina i pesto od špinata.

Ova večera gotova je za desetak minuta, a vaši ukusni pupoljci biti će vam zahvalni!

Sastojci
15 g svježeg bosiljka
30 g mladog špinata
1 žlica svježe ribanog parmezana
2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol jednog limuna
140 g slanine narezane na male komadiće
500 g njoka
veliki prstohvat morske soli


Priprema


Da biste napravili pesto, stavite bosiljak, špinat, parmezan, sol i pola maslinovog ulja u blender i izmiksajte. Nastavite dodavati ulje, dok pesto ne postane glatke teksture. Potom ga začinite limunovim sokom i po potrebi dodajte još soli.

Slaninu stavite u manju, hladnu tavu i upalite srednje jaku vatru. Pecite 4-5 minuta, odnosno dok slanina ne postane hrskava. Kada je gotova, postavite ju na kuhinjski papir kako bi upila višak masnoće.

Skuhajte njoke u velikoj posudi s kipućom vodom slijedeći upute na pakiranju. Kada ispivaju i budu kuhani, ocijedite ih, izbacite vodu iz posude ali vratite u nju njoke, pa ih prelijte pestom. Dodajte slaninu, pomiješajte i poslužite, piše BBC Food.

izvor: Glas Istre



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI