Njoki sa slaninom i pestom
(FOTO: iStock)
Ako obožavate brzinske obroke koji su ujedno veoma konkretni i beskompromisno ukusni, tada urgiramo da isprobate ovaj recept u kojem su glavne zvijezde njoki, hrskava slanina i pesto od špinata.
Ova večera gotova je za desetak minuta, a vaši ukusni pupoljci biti će vam zahvalni!
Sastojci
15 g svježeg bosiljka
30 g mladog špinata
1 žlica svježe ribanog parmezana
2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol jednog limuna
140 g slanine narezane na male komadiće
500 g njoka
veliki prstohvat morske soli
Priprema
Da biste napravili pesto, stavite bosiljak, špinat, parmezan, sol i pola maslinovog ulja u blender i izmiksajte. Nastavite dodavati ulje, dok pesto ne postane glatke teksture. Potom ga začinite limunovim sokom i po potrebi dodajte još soli.
Slaninu stavite u manju, hladnu tavu i upalite srednje jaku vatru. Pecite 4-5 minuta, odnosno dok slanina ne postane hrskava. Kada je gotova, postavite ju na kuhinjski papir kako bi upila višak masnoće.
Skuhajte njoke u velikoj posudi s kipućom vodom slijedeći upute na pakiranju. Kada ispivaju i budu kuhani, ocijedite ih, izbacite vodu iz posude ali vratite u nju njoke, pa ih prelijte pestom. Dodajte slaninu, pomiješajte i poslužite, piše BBC Food.
izvor: Glas Istre