Torta od malina
(FOTO: Pexels)
Ljeto je pravo vrijeme za lagane, osvježavajuće deserte koji ne zahtijevaju uključivanje pećnice.
Ako ste ljubitelj malina i želite pripremiti nešto slatko i jednostavno, torta od malina bez pečenja savršen je izbor.
Ova torta ne samo da izgleda impresivno, već je i izuzetno jednostavna za pripremu.
Kombinacija krem sira, svježih malina i hrskave podloge od keksa pruža savršen balans okusa, idealan za tople ljetne dane.
Otkrijte kako u nekoliko jednostavnih koraka možete pripremiti ovu ukusnu tortu koja će oduševiti vaše goste i vas same.
Sastojci:
300 g mljevenih keksa (npr. Petit Beurre)
150 g maslaca, rastopljenog
500 g svježih malina
200 g krem sira
200 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
10 g želatine u prahu
1 žlica vanilin šećera
Priprema:
U posudi pomiješajte mljevene kekse s rastopljenim maslacem dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Smjesu utisnite u dno kalupa za torte (preporučeno 24 cm) i stavite u hladnjak na 30 minuta da se stisne.
Želatinu pomiješajte s 4 žlice hladne vode i ostavite da nabubri. U međuvremenu, u drugoj posudi pomiješajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Zagrijte želatinu na laganoj vatri dok se potpuno ne otopi, a zatim je umiješajte u smjesu s krem sirom.
U smjesu dodajte polovicu malina i lagano ih umiješajte. U drugoj posudi istucite slatko vrhnje u šlag i nježno ga umiješajte u smjesu s krem sirom i malinama.
Kremu ravnomjerno rasporedite preko ohlađene podloge od keksa. Poravnajte vrh torte i ukrasite preostalim malinama.
Tortu stavite u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, da se potpuno stisne. Prije posluživanja, pažljivo izvadite tortu iz kalupa i poslužite hladnu.
izvor: Glas Istre