Pita od piletine
(FOTO: Shutterstock)
Spoj pilećih prsa, sira i lisnatog tijesta toliko je ukusan da mu malo tko može odoljeti. Priprema je gotova dok se pećnica ugrije, a postupak je prikladan i za potpune početnike u kuhinji jer se ovaj recept gotovo da i ne može zeznuti.
Lisnata pita s piletinom – sastojci:
500 g zamrznutog lisnatog tijesta
1 glavica luka
300 g pilećih prsa
150 g ribanog sira
150 ml vrhnja za kuhanje
Sol, papar, mljevena crvena paprika, češnjak u prahu
sezam
jaje
Maslac
Lisnata pita s piletinom – priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Luk i pileća prsa narežite na sitne kockice. Na malo maslaca prepržite luk pa mu dodajte i kockice piletine.
Začinite solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom i češnjak u prahu ili granulama.
U posebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje i sir pa mješavini dodajte sitno sjeckanu piletinu i luk.
Lisnato tijesto razvaljajte u prvokutni oblik na debljinu jednog centimetra. Jednu polovicu tijesta nadjenite piletinom pa preklopite drugom polovicom.
Kako biste bili sigurni da nadjev neće iscuriti tijekom pečenja, vilicom pritisnite rubove pite.
Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, premažite razmućenim i posoljenim jajetom pa pospite sezamom.
Pecite oko pola sata, odnosno dok pita ne poprimi zlatnu boju. Poslužiti toplo ili hladno.
Izvor: zadovoljna.hr