Recept za pitu od piletine, sira i lisnatog tijesta kojoj nećete moći odoljeti

Pita od piletine
(FOTO: Shutterstock)

9.10.2023. | 08:37 | zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 1996

Spoj pilećih prsa, sira i lisnatog tijesta toliko je ukusan da mu malo tko može odoljeti. Priprema je gotova dok se pećnica ugrije, a postupak je prikladan i za potpune početnike u kuhinji jer se ovaj recept gotovo da i ne može zeznuti.

Lisnata pita s piletinom – sastojci:

500 g zamrznutog lisnatog tijesta


1 glavica luka


300 g pilećih prsa

150 g ribanog sira

150 ml vrhnja za kuhanje

Sol, papar, mljevena crvena paprika, češnjak u prahu

sezam

jaje

Maslac

Lisnata pita s piletinom – priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Luk i pileća prsa narežite na sitne kockice. Na malo maslaca prepržite luk pa mu dodajte i kockice piletine.

Začinite solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom i češnjak u prahu ili granulama.

U posebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje i sir pa mješavini dodajte sitno sjeckanu piletinu i luk.

Lisnato tijesto razvaljajte u prvokutni oblik na debljinu jednog centimetra. Jednu polovicu tijesta nadjenite piletinom pa preklopite drugom polovicom.

Kako biste bili sigurni da nadjev neće iscuriti tijekom pečenja, vilicom pritisnite rubove pite.

Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, premažite razmućenim i posoljenim jajetom pa pospite sezamom.

Pecite oko pola sata, odnosno dok pita ne poprimi zlatnu boju. Poslužiti toplo ili hladno.

Izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PITA
PILETINA
SIR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI