Pohani kotlet
(FOTO: Shutterstock)
Što bi svjetska kuhinja bila bez pohanog mesa? Veliko ništa! Nijemci i Austrijanci paniraju teletinu i svinjetinu s jajima, brašnom i krušnim mrvicama, a potom ga prže u dubokom ulju. Japanci obožavaju hrskavu piletinu katsu, a Talijani peku mesoalla milanese.
Mi vam donosimo recept za pohane svinjske kotlete koje kombiniraju kuharske tehnike različitih zemalja.
Svinjski kotleti se umaču u jaja, a potom u krušne panko mrvice koje ste začinili svježe naribanim parmezanom i sitno sjeckanom kaduljom. Potom se peku u ugrijanom ulju.
Kako omekšati kotlete?
Odabrati možete svinjske kotlete bez kosti ili s njima. Treba imati na umu da će okus mesa biti finiji ako upotrijebite kotlete s kostima – no pripazite da termički odgovarajuće obradite namirnicu prije serviranja.
Odgovarajuća termička obrada ovisi o debljini kotleta – ako upotrijebite one debljine do oko 1,5 centimetara ne morate ih istući batom prije pečenja. Ako imate deblje kotlete, bilo bi poželjno to učiniti kako biste ih omekšali.
Sastojci:
4 svinjska kotleta
120 g panko krušnih mrvica
30 g svježe naribanog parmezana
2 jaja
1 čajna žličica nasjeckane kadulje
sol i papar po želji
biljno ulje za pečenje
Priprema:
Razbijte jaja i izmućkajte ih.
U drugoj zdjeli pomiješajte panko krušne mrvice, nasjeckanu kadulju i naribani parmezan. Posolite i popaprite po želji.
Papirnatim ručnikom uklonite višak vlažnosti sa svinjskih kotleta koji ste prethodno izvadili iz hladnjaka i pustili da dosegnu sobnu temperaturu.
Posolite i popaprite kotlete po želji s obje strane.
Umočite svinjske kotlete prvo u jaja, a potom u smjesu na bazi krušnih mrvica.
Tako pripremljene kotlete ispecite na zagrijanom ulju, otprilike po pet minuta sa svake strane.
Meso poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!
izvor: Pun kufer