>
Pozega
6 lip.
30°C
7 lip.
31°C
8 lip.
33°C
9 lip.
24°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
26°C
>
Pozega
6 lip.
30°C
7 lip.
31°C
8 lip.
33°C
9 lip.
24°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
26°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Recept za popečke od tikvica koji su iznutra tako mekani, a izvana super hrskavi

Popečci od sira i tikvica
(FOTO: Shutterstock)

26.4.2024. | 07:56 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 2821

Popečci od tikvica su nam posebno dragi jer ih možemo jesti i tople i hladne, a nerijetko ih pojedu i oni koji inače tikvice gledaju poprijeko. U njih možemo staviti gotovo sve što poželimo, a mi smo u ove stavili finu kremastu ricottu i malo češnjaka. Ispecite ih prvom prilikom!

Popečci od tikvica i sira - sastojci: 

200 g ricotte
300 g tikvica
1 jaje
1 režanj češnjaka
50 g parmezana
50 g krušnih mrvica
prstohvat soli
malo papra
krušne mrvice za valjanje


Popečci od tikvica i sira - priprema:


Operite tikvice, posušite ih pa ih naribajte na grubi dio ribeža (nemojte ih guliti).
Stavite tikvice u dublju zdjelu, posolite ih i popaprite, dodajte im protisnuti češnjak, ricottu, parmezan, krušne mrvice i jaje pa sve dobro izmiješajte.
Oblikujte popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju. Pržite ih s jedne strane oko tri minute minute, a potom isto toliko s druge strane.
Pržene popečke odložite na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim ubrusom i poslužite tople.

izvor: zadovoljna.hr



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
POPEČCI
SIR
TIKVICA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI