Rezanci s kupusom
(FOTO: Shutterstock)
Chow main je tradicionalno kinesko jelo koje se sprema već stotinama godina. Riječ je o svojevrsnom stir fryju s rezancima u jednostavnom umaku koje se priprema u rekordnom roku.
Ovo jelo ima brojne podvrste – spremiti ga možete s piletinom, svinjetinom, kozicama, tofuom – ili samo povrćem. Mi vam donosimo najjednostavniju verziju snaribanim kupusom, mrkvom i celerom.
Kinezi tradicionalno upotrebljavaju chow main rezance za pripremu ovoga jela. Upotrijebiti možete i japanske yakisoba rezence ili bilo koju vrstu rezanaca – dok god ih skuhateal dente.
Očistite, narežite i izvadite sve potrebne sastojke za jelo prije nego što wok stavite na štednjak – tako ćete zajamčiti da ništa neće zagorjeti.
Sastojci:
450 g rezanaca
400 g narezanog kupusa
125 ml umaka od soje sa smanjenim udjelom soli
4 žlice sezamovog ulja
4 velike stapke celera
3-4 češnja češnjaka
2 mrkve
1 manji luk
1 žlica naribanog svježeg đumbira
1 žlica rižinog octa
1 žlica bijelog šećera
1 žlica umaka od kamenica
1 žlica biljnog ulja
bijeli papar po želji
Priprema:
Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i stavite sa strane.
U maloj zdjelici pomiješajte umak od soje, sezamovo ulje, rižin ocat, šećer, umak od kamenica i bijeli papar po želji.
U woku zagrijte jednu žlicu biljnog ulja – kad ulje postane vruće ubacite kupus narezan na trakice, nasjeckan celer, mrkvu i luk.
Pržite povrće uz često miješanje oko tri minute, odnosno dok ne omekša.
Dodajte sitno nasjeckan češnjak i naribani đumbir i pržite sve zajedno još oko pola minute.
Dodajte kuhane rezance i promiješajte ih s ostalim sastojcima. Podlijte rezance s umakom. Poslužite toplo. Dobar tek!
izvor: Pun kufer