Recept za prefini kolač oko kojeg ima samo 15 minuta posla

Kolač od čokolade i keksa
(FOTO: Shutterstock)

8.11.2023. | 09:28 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 4022

Ježić-kocke, ježeve kocke ili čokoladni jež naziv je za prefini kolač od čokolade, keksa, kokosa i oraha za koji će vam trebati 15 minuta posla i ponešto strpljenja da se sastojci povežu u hladnjaku. U slučaju da nemate mikrovalnupećnicu, čokoladu možete otopiti i na pari.

Sastojci za čokoladnog ježa:

100 g maslaca


395 g zaslađenog kondenziranog mlijeka


150 g tamne čokolade

250 g keksa

50 g usitnjenog kokosa

65 g grubo nasjeckanih oraha

2 žlice kakaa u prahu

290 g tamne čokolade

2 žlice biljnog ili kokosova ulja

Priprema čokoladnog ježa:

Kalup veličine 18 cm x 28 cm namastite i obložite papirom za pečenje pa ostavite sa strane.

Stavite maslac, zaslađeno kondenzirano mlijeko i otopljenu tamnu čokoladu u zdjelu prikladnu za mikrovalnu pećnicu. Zagrijte na 3-4 minute miješajući svakih 30 sekundi.

Dodajte mljevene kekse, kokos, mljevene orahe i kakao pa dobro promiješajte

Ravnomjerno rasporedite smjesu u pripremljeni lim. Otopite tamnu čokoladu i biljno ulje (ili kokosovo ulje) u mikrovalnoj pećnici 3-4 minute, miješajući svakih 30 sekundi, ili dok se ne otopi.

Prelijte otopljenu čokoladu preko smjese sa keksima i orasima pa ostavite u hladnjaku najmanje tri sata.

Narežite na kriške i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana.

Kolač izvadite najmanje 20 minuta prije rezanja iz hladnjaka kako bi se lakše rezao.

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Planirate li ove godine na godišnji odmor na more?
1. Ne, ne planiram - 35,37%
2. Da, planiram - 34,47%
3. Ne znam - 30,16%
Ukupno glasova: 2344
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI