>
Pozega
5 lip.
31°C
6 lip.
30°C
7 lip.
31°C
8 lip.
32°C
9 lip.
19°C
10 lip.
21°C
11 lip.
24°C
>
Pozega
5 lip.
31°C
6 lip.
30°C
7 lip.
31°C
8 lip.
32°C
9 lip.
19°C
10 lip.
21°C
11 lip.
24°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Recept za punjenu svinjetinu koja najbolje paše uz pržene krumpiriće i tartar

Karađorđeva šnicla
(FOTO: Shutterstock)

15.11.2023. | 09:09 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2513

Karađorđeva šnicla ili popularno nazvana "djevojački san" srpski je klasik koji se u originalu priprema od teletine, ali i svinjski file dostojna jezamjena. Za pripremu Karađorđeve šnicle možete koristiti svinjski file ili već filetirane svinjske odreske. U oba slučaja potrebno ih je stanjiti batom prije nego što se bacite na punjenje.

Originalni recept traži tek domaći zreli kajmak koji neće iscuriti. No nadjev može biti i kombinacija kvalitetnog sira i šunke ili finog dimljenog mesa, poput primjerice suhog vrata.

Zarolana šnicla uvalja seu brašno, pjenasto istučena jaja i krušne mrvice. Šniclu prema želji možete još jednom vratiti u jaja i krušne mrvice pa dodatno oblikovati rukama. Meso poslužite uz pržene krumpiriće, tartar i omiljenu salatu.


Sastojci za Karađorđevu šniclu:


400 g svinjskog filea

80 g zrelog kajmaka

sol, papar

ulje za prženje

100 g brašna

2 jaja

80 g krušnih mrvica

Priprema Karađorđeve šnicle:

Meso očistite od masnoća i žilica pa ga uzdužno zarežite, razdvojite, prekrijte plastičnom folijom i dobro istucite batom. Krajevi trebaju biti tanki.

Meso posolite i popaprite pa napunite kajmakom cijelom dužinom po sredini tako da prednji i stražnji dio ostavite praznima. Poravnajte nadjev pa savinite bočne krajeve filea. Lagano ih istucite batom da se dobro pričvrste.

Krenite od kraja koji vam je bliže i zarolajte meso. Zamotajte ga čvrsto u prozirnu foliju da sačuva oblik, motajući krajeve folije tako da dobijete izgled bombona u celofanu pa stavite u hladnjak na 45 minuta.

Sastojke za paniranje podijelite u tri plitka tanjura: brašno, pjenasto istučena jaja i krušne mrvice.

Izvadite meso iz folije i navedenim redoslijedom uvaljajte u sastojke.

Pržite šniclu u tavi s puno zagrijanog ulja 12 do 15 minuta i okrenite, a pržite je sve dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI