>
Pozega
4 lip.
30°C
5 lip.
31°C
6 lip.
29°C
7 lip.
30°C
8 lip.
31°C
9 lip.
22°C
10 lip.
23°C
>
Pozega
4 lip.
30°C
5 lip.
31°C
6 lip.
29°C
7 lip.
30°C
8 lip.
31°C
9 lip.
22°C
10 lip.
23°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Recept za skromni i fini desert od jabuka, griza i oraha

Kolač
(FOTO: Shutterstock)

14.3.2021. | 11:34 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 3375

Čak se i oni koji obožavaju eksperimentirati s novim i kompliciranim desertima ponekad zažele tradicionalnih jednostavnih kolača čija priprema ne traje dugo. Jedan od njih je i ovaj starinski kolač od jabuka, griza i orahe. S obzirom na to da se radi o receptu "na čaše", za ovaj kolač ne treba vam vaga nego obična čaša ili šalica zapremnine 2 dcl.

 SASTOJCI:

- 2 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša griza
- 1 čaša mljevenih oraha
- ½ čaše oštrog brašna
- ½ čaše ulja
- ½ čaše mlijeka
- ½ male žlice cimeta
- 2 jabuke srednje veličine


PRIPREMA:


1. Jabuke ogulite, operite i naribajte. U jednoj posudi pomiješajte brašno, griz, orahe i cimet.

2. U veću posudu stavite jaja i šećer pa miksajte ili dobro umutite pjenjačom. Ubacite ulje i sjedinite sa smjesom pa zatim dodajte mlijeko. Kada ste dobro umutili ulje i mlijeko, dodajte naribane jabuke pa promiješajte. Na kraju u smjesu ubacite mješavinu preostalih suhih sastojaka i sve sjedinite.

3. Kalup po želji premažite uljem ili maslacem i posipajte oštrim brašnom. Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 40 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Kada se kolač odvoji od rubova kalupa i poprimi lijepu tamnu zlatnožutu boju na vrhu, probodite ga čačkalicom ili nožem i ako na njima nema mokrih ostataka tijesta, kolač je gotov i možete ga izvaditi iz pećnice.

Dobar tek!

izvor: www.zadovoljna.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI