Recept za sočan mramorni kolač bez jaja i maslaca

Mramorni kolač
(FOTO: iStock)

8.3.2024. | 09:03 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 1816

Recept za kolač bez jaja i maslaca? Možda na prvu ne zvuči kao nešto što će rezultirati sočnim kolačem, ali ovaj mramorni kolač odmah dokazuje suprotno!

Brzo se i jednostavno priprema, a povrh svega nevjerojatno je ukusan. Ni ne primijetite da nedostaju dva uobičajena sastojka.

Uvjerite se sami i isprobajte, kladimo se da ćete ovaj klasični kolač ubuduće češće peći u ovoj verziji


Sastojci:


400 g brašna
325 g šećera
350 ml mlijeka, plus 1 dodatna žlica
1 pakiranje praška za pecivo
1 pakiranje vanilin šećera
175 ml ulja
40 g kakaa u prahu
1 prstohvat soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup za torte ili kalup za kruh. U posudi za miješanje pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Zatim dodajte ulje i mlijeko i sve promiješajte. Trećinu tijesta prebacite u drugu zdjelu.Za tamno tijesto dodajte kakao prah i jednu žlicu mlijeka.Sve zajedno izmiješajte.

U kalup naizmjenično sipajte svijetlo i tamno tijesto. Na kraju provucite vilicom da napravite mramorni uzorak. Stavite posudu za pečenje u pećnicu i pecite kolač oko 60 minuta (napravite test štapićima!). Gotov mramorni kolač izvadite iz pećnice, stavite na rešetku i ostavite da se ohladi. Izvadite iz kalupa tek kad se potpuno ohladi.

Prije posluživanja mramorni kolač možete oplemeniti po želji. Kao preljev idealni su šećer u prahu ili čokoladna glazura. Alternativno, možete ga također dodati nasjeckane orašaste plodove ili čokoladne kapljice.

Dobar tek!

izvor: Glas Istre


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
DESERT
KOLAČ
MRAMORNI
KAKAO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI