Recept za štrudlu od lisnatog tijesta, pesta, mozzarelle i rajčice

Štrudla
(FOTO: Press)

16.9.2024. | 08:32 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 410

Ima li ljepšeg spoja od pesta, rajčica i mozzarelle?

Doista, taj spoj kao da evocira ljeto koje nam je izmaklo pod nogama, a budući da smo još uvijek u sezoni slasnih rajčica, nema razloga da se ne počastite štrudlom od lisnatog tijesta punjenom najfinijim okusima Italije.

Čar je u jednostavnosti i brzini pripreme, a rezultat je neodoljivo jelo koje će vas oduševiti.


Sastojci
paket lisnatog tijesta
nekoliko komada rajčice, narezane na tanke kriške
mozzarella narezana na tanke kriške
pesto
sol i papar po ukusu
jedan žumanjak
malo pinjola


Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.

Dok se pećnica grije, razvaljajte lisnato tijesto i narežite krajeve kao što je prikazano u videu iznad.
Sredinu premažite pestom, pa na njega posložite rajčice, posolite ih, a na njih mozzarellu koju isto možete posoliti i popapriti po ukusu.

Presavijte narezane trakice preko mozzarelle, pa tijesto premažite razmućenim žumanjkom i pospite pinjolima. Pecite 20-25 minuta ili dok ne porumeni.

Ukrasite svježim bosiljkom.

izvor: Glas Istre



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI