Tuna sa špagetima
(FOTO: Shutterstock)
Tjestenina je odlična ideja kada nemate puno vremena za kuhanje, ali i dalje želite pojesti nešto toplo i ukusno.
Tuna sa špagetima jedan je od takvih recepata koji ne zahtijeva dugu termičku obradu, ali i koja se priprema od svakodnevnih sastojaka koje većina Hrvata ima u svojoj smočnici.
Za ovaj recept bit će vam potrebna sušena tjestenina – ako nemate špagete upotrijebite makarone,fusille,penneili nešto slično, rajčica i tuna iz konzerve te nešto začina. I to je sve!
Sastojci za dvije osobe:
400 g nasjeckane rajčice iz konzerve
200 g sušenih špageta
1 velika konzerva tune u komadićima
1-2 češnja češnjaka
½ čajne žličice čilija u prahu
½ čajne žličice sušenog origana
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje
Priprema:
Skuhajte tjesteninual denteprema uputama na pakiranju.
U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte oko pola minute. Dodajte rajčice iz konzerve.
Posolite i popaprite, dodajte sušeni origano i prah čilija. Pomiješajte sve zajedno i pustite da se umak kuha oko 10 minuta.
Dodajte ocijeđenu tunu iz konzerve u umak. Promiješajte i kuhajte oko jednu minutu.
Dodajte ocijeđenu i skuhanu tjesteninu u umak. Pomiješajte sve zajedno i pustite da se okusi prožmu te servirajte uz salatu po želji. Dobar tek!
izvor- Pun kufer