Timon
+22°C
+24
+24
+23
+22
+22
+22
+21
+24
+26
+28
+30
+30
+32
+32
+33
+33
+32
+31
+29
+28
+28
+26
+25
+25
Sáb
+33°C
+21°C
+25
+25
+24
+24
+23
+23
+23
+24
+25
+27
+29
+30
+30
+31
+32
+32
+31
+30
+28
+27
+27
+27
+26
+25
Dom
+32°C
+23°C
+24
+24
+23
+23
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+26
+26
+26
Seg
+33°C
+23°C
+26
+25
+25
+25
+25
+26
+27
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+33
+32
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
Ter
+33°C
+25°C
+26
+26
+25
+25
+25
+26
+27
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+32
+33
+32
+31
+30
+30
+29
+28
+27
+26
Qua
+33°C
+25°C
+25
+25
+24
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+33
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+28
+27
Qui
+34°C
+23°C
+26
+25
+24
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+35
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
Sex
+35°C
+23°C
+26
+26
+26
+25
+26
+27
+27
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+33
+34
+35
+34
+32
+31
+30
+28
+27
+27
+26
+26
+25
+25
+24
+25
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+35
+34
+32
+31
+30
+29
+29
+29
+28
+28
+27
+27
+26
+26
+28
+28
+30
+30
+30
+32
+32
+34
+35
+35
+37
+35
+33
+33
+31
+30
+31
+31
+29

Recept za tunu sa špagetima

Tuna sa špagetima
(FOTO: Shutterstock)

22.2.2024. | 09:19 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1231

Tjestenina je odlična ideja kada nemate puno vremena za kuhanje, ali i dalje želite pojesti nešto toplo i ukusno.

Tuna sa špagetima jedan je od takvih recepata koji ne zahtijeva dugu termičku obradu, ali i koja se priprema od svakodnevnih sastojaka koje većina Hrvata ima u svojoj smočnici.

Za ovaj recept bit će vam potrebna sušena tjestenina – ako nemate špagete upotrijebite makarone,fusille,penneili nešto slično, rajčica i tuna iz konzerve te nešto začina. I to je sve!


Sastojci za dvije osobe:


400 g nasjeckane rajčice iz konzerve
200 g sušenih špageta
1 velika konzerva tune u komadićima
1-2 češnja češnjaka
½ čajne žličice čilija u prahu
½ čajne žličice sušenog origana
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje

Priprema:

Skuhajte tjesteninual denteprema uputama na pakiranju.

U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte oko pola minute. Dodajte rajčice iz konzerve.

Posolite i popaprite, dodajte sušeni origano i prah čilija. Pomiješajte sve zajedno i pustite da se umak kuha oko 10 minuta.

Dodajte ocijeđenu tunu iz konzerve u umak. Promiješajte i kuhajte oko jednu minutu.

Dodajte ocijeđenu i skuhanu tjesteninu u umak. Pomiješajte sve zajedno i pustite da se okusi prožmu te servirajte uz salatu po želji. Dobar tek!

izvor- Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
TUNA
ŠPAGETE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI