Salata s tunom
(FOTO: Pexels)
Pronašli smo recept za jednu klasičnu salatu od tjestenine s tunom koja se vrlo brzo priprema.
Pritom je savršena za ručak ili večeru, a ako uhvatite lijep i slobodan dan, i za piknik!
Sastojci
250 g integralne pašte (penne)
240 g jogurta
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 žličice jabučnog octa
1 glavica crvenog luka sitno nasjeckana
šaka lišća bosiljka, sitno nasjeckanog
320g tune u izvorskoj vodi
2 crvene paprike, očišćene od sjemenki i narezane na kockice
340g konzerve kukuruza šećeraca, ocijeđenog
Postupak
Kuhajte tjesteninu deset minuta dok ne postane al dente, zatim je ocijedite i isperite pod hladnom tekućom vodom pa ponovno ocijedite, savjetuje BBC.
U međuvremenu pomiješajte jogurt, maslinovo ulje, ocat, luk i bosiljak u velikoj zdjeli, zatim umiješajte tunu, crvenu papriku i kukuruz šećerac.
Promiješajte tjesteninu i poslužite u zdjelicama ili zapakirajte u posudice za posao ili piknik.
izvor: Glas Istre