Juha- ilustracija
(FOTO: iStock)
Zimi nema ukusnijeg obroka nego topla gusta juha koja grije i pruža energiju. Ako ste već iskoristili sve svoje recepte, imamo za vas odličan i zdrav recept koji će vam pružiti svu potrebnu dozu vitamina.
Sastojci
15 ml maslinovog ulja
200 g luka, grubo narezanog
200 g mrkve, grubo nasjeckane
150 g štapića celera, grubo narezanih
2 konzerve rajčica
160 g cvjetače
2 konzerve graha po izboru
190 g pesta
Sol i papar
40 g pinjola
12 listića bosiljka
Priprema
U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, mrku i celer i sve pirjajte oko pet minuta. Dodajte rajčicu iz konzerve. U jednu konzervu dodajte vode i nju stavite također u smjesu. Ostavite da juha kuha oko 10 minuta na umjerenoj vatri.
Dodajte sitno narezanu cvjetaču i sve kuhajte još pet minuta. Dodajte grah i ostavite dodatnih pet minuta. Sklonite sa štednjaka i u smjesu dodajte pola pesta.
Prilikom posluživanja, dodajte po žličicu pesta, malo pinjola i par listova bosiljka.
Dobar tek!
izvor: Glas Istre